Νέο σωφρονιστικό κώδικα θα καταθέσει το υπ. Δικαιοσύνης

Νέο σωφρονιστικό κώδικα θα καταθέσει το υπ. Δικαιοσύνης

 

 

 


Νέο σωφρονιστικό κώδικα θα καταθέσει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου στην Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένω, αναφέρει η http://www.naftemporiki.gr

Υπενθυμίζεται πως το κύριο πρόβλημα στις φυλακές είναι η συμφόρηση κρατουμένων, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός, ο αριθμός των κρατουμένων ανέρχεται σε πάνω από 11.000, όταν η χωρητικότητα των φυλακών είναι για περίπου 9.800.

Όπως είπε ο κ. Αθανασίου, στο νέο σωφρονιστικό κώδικα θα υπάρχει πρόβλεψη για να συνευρίσκονται ερωτικά οι κρατούμενοι με τις συζύγους τους, όπως ισχύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η νέα διάταξη θα έχει εφαρμογή όπου υπάρχουν χώροι. Την πρόταση είχαν υποστηρίξει νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα προχωρά και το πιλοτικό πρόγραμμα για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το οποίο αρχικά θα τοποθετηθεί σε 250 κρατούμενους. Το ημερήσιο κόστος είναι περίπου 15 ευρώ και θα πληρώνεται από τον κρατούμενο, εκτός αν υπάρχει αδυναμία καταβολής, οπότε θα καταβάλλεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης.