Υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι μπορούμε να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας;

Υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι μπορούμε να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας;

 

Είτε δίνετε μάχη με μια θανατηφόρα ασθένεια, πάσχετε από κάποια «χρόνια» νόσο που η δυτική ιατρική δεν είναι σε θέση να θεραπεύσει, προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε ενοχλητικά συμπτώματα που μειώνουν την ποιότητα της ζωής σας ή απλά επιθυμείτε να βελτιώσετε την ενέργεια, τη ζωτικότητα, την εμφάνιση και τη μακροβιότητά σας, υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι πράγματι μπορείτε να θεραπεύσετε μόνοι σας τον εαυτό σας.

Η δρ Lissa Rankin, παρ’ όλο που δηλώνει σκεπτικίστρια και η ίδια, δίνει αδιάψευστες εξηγήσεις τεκμηριώνοντας μέσω της ψυχρής και σκληρής επιστήμης ότι το ιατρικό κατεστημένο έχει αποδείξει εδώ και πάνω από 50 χρόνια ότι ο νους μπορεί να θεραπεύσει το σώμα.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το μυαλό μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που αντιδρά το σώμα μας. Στις κλινικές δοκιμές, οι επιστήμονες το αποκαλούν αυτό «φαινόμενο πλασέμπο». Οι ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με ψευδοφάρμακα δεν ένιωσαν απλώς καλύτερα. Δεν ήταν κάτι που υπήρχε μόνο στο μυαλό τους. Στην πραγματικότητα υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες τα κονδυλώματα εξαφανίστηκαν, οι βρόγχοι των πνευμόνων διεστάλησαν, η φλεγμονή του εντέρου μειώθηκε, βγήκαν καινούρια μαλλιά σε άντρες που δεν είχαν, έλκη επουλώθηκαν και άλλα μετρήσιμα παρόμοια περιστατικά. Γνωρίζουμε επίσης ότι ισχύει και το αντίθετο, ότι δηλαδή το μυαλό μπορεί να σκεφτεί ότι το σώμα είναι άρρωστο, πράγμα το οποίο οι ερευνητές αποκαλούν «φαινόμενο νοσέμπο». Όταν κάποιοι ασθενείς έκαναν ενέσεις με φυσιολογικό ορό και τους είπαν ότι επρόκειτο για χημειοθεραπεία, έκαναν εμετό και άρχισαν να χάνουν τα μαλλιά τους.

Πώς όλα αυτά συμβαίνουν φυσιολογικά; Στο βιβλίο της «Ο νους πάνω από την ιατρική: επιστημονική απόδειξη ότι μπορείτε να θεραπεύσετε τον εαυτό σας» (Mind Over Medicine: Scientific Proof You Can Heal Yourself), η δρ Lissa Rankin εξηγεί τον τρόπο που μια θετική ή αρνητική σκέψη ή ένα συναίσθημα μεταφράζεται σε άμεση επιδιόρθωση στο σώμα. Όπως αποδεικνύεται, ο οργανισμός έχει ενσωματωμένους μηχανισμούς αυτο-επιδιόρθωσης που μπορούν να ξαναφτιάξουν τις κατεστραμμένες πρωτεΐνες και το DNA, να επαναφέρουν την ορμονική ισορροπία και να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα, τους μολυσματικούς παράγοντες και τα ξένα σώματα στα οποία ο οργανισμός μας εκτίθεται σε καθημερινή βάση. Οι μηχανισμοί αυτοί εξηγούν την άμεση ύφεση που αναφέρεται στην ιατρική βιβλιογραφία σε φαινομενικά «ανίατες» ασθένειες όπως στον καρκίνο σταδίου 4, τον ιό HIV, τον υποθυρεοειδισμό, τον διαβήτη, ακόμα και τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι που έχει αφεθεί αθεράπευτο. Ωστόσο, οι ασθενείς συχνά αισθάνονται ανίσχυροι να αξιοποιήσουν αυτούς τους φυσικούς μηχανισμούς αυτο-επιδιόρθωσης.

Όχι πια. Στο βιβλίο της, η δρ Rankin περιγράφει μια επιστημονικά τεκμηριωμένη διαδικασία με 6 βήματα, τα οποία αν τα ακολουθήσετε μπορείτε να βελτιώσετε την ικανότητα του σώματός σας να χρησιμοποιήσει τους φυσικούς μηχανισμούς αυτο-επιδιόρθωσης που διαθέτει όταν αρρωσταίνει. Αναφέρει επίσης τον τρόπο να εφαρμόσετε τη δύναμη του νου ως μέσον προληπτικής ιατρικής προκειμένου να αυξηθεί η πιθανότητα θανάτου από γήρας αντί σε νεαρή ηλικία ως αποτέλεσμα της απενεργοποίησης της ικανότητας του σώματος να διορθώνει τις βλάβες που έχει υποστεί.


MykonosDaily.gr σε συνεργασία με τα http://proionta-tis-fisis.com