Καλαβρέζα με γαύρο, πιπεριά και δυόσμο

Καλαβρέζα με γαύρο, πιπεριά και δυόσμο

 

Στο δρόμο για το Νεώριο του Πόρου συνάντησα ένα παραθαλάσσιο ταβερνάκι που με ανάγκασε να σταματήσω. Η ταμπέλα έγραφε «Άσπρος Γάτος, από το 1909». Πώς να μην σε εντυπωσιάσει μια ταβέρνα που έχει ιστορία 106 χρόνων και είναι γεμάτη στις 16:30 η ώρα το απόγευμα;

Στην είσοδο με υποδέχτηκε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού κος Αντρέας, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μου την ιστορία της ταβέρνας, αλλά και τις συνταγές 2 εκ των σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Δημιουργός τους ο σεφ Γιάννης Βλάχος που επιμελείται το μενού με την άξια βοηθό του Ρωξάνη.

Μετά τη γαριδομακαρονάδα, ακολουθεί η συνταγή για καλαβρέζα με γαύρο! Ένα εντελώς ξεχωριστό πιάτο γιατί το φτιάχνουν με δυόσμο, λάδι και λεμόνι, ενώ κόσμος συνηθίζει να το τρώει με ξύδι και σκόρδο. Δοκιμάστε το και πείτε μας τις εντυπώσεις σας!

Εκτέλεση

    Ξεκοκαλιάζουμε μισό κιλό γαυράκια.
    Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ σε μια στρώση και προσθέτουμε χυμό από 2 λεμόνια, ελαιόλαδο και αλάτι.
    Το αφήνουμε στο ψυγείο 12 ώρες.
    Το βγάζουμε και το ξεπλένουμε να φύγει το πολύ αλάτι.
    Ψιλοκόβουμε δυόσμο και λίγη πιπεριά Φλωρίνης σε βαζάκι και τα ρίχνουμε από πάνω.
    Ο γαύρος σας είναι έτοιμος για σερβίρισμα!

Καλή σας απόλαυση!
Συντάκτης: Εύη Ξυραφά

MykonosDaily.gr σε συνεργασία με το http://www.flowmagazine.gr