Το εκπληκτικό φαινόμενο των φυτών που τραγουδούν

Το εκπληκτικό φαινόμενο των φυτών που τραγουδούν

 

 

 

 

Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί. Όχι μόνο δεν τους αρέσει η φασαρία που κάνουν οι άνθρωποι, αλλά επίσης έχουν την ικανότητα να μαθαίνουν και να επικοινωνούν.

Το πιο εκπληκτικό όμως είναι ότι τα φυτά μπορούν επίσης να παράγουν μουσική.

Έχετε ακούσει ποτέ την απίστευτη μουσική των φυτών;

Τα φυτά μπορούν πραγματικά να τραγουδούν και να συνθέτουν μουσική και το άκουσμά τους είναι όμορφο και χαλαρωτικό!

Από το 1975, ερευνητές στη Νταμανχούρ της βόρειας Ιταλίας πειραματίζονται με τα φυτά προσπαθώντας να μάθουν περισσότερα για τις μοναδικές ιδιότητές τους.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν συσκευές που έχουν δημιουργηθεί για να μετρηθεί η εκ νέου δραστηριότητα των φυτών στο περιβάλλον τους. Οι συσκευές ελέγχουν την ικανότητα των φυτών να μαθαίνουν και να επικοινωνούν.

Εφαρμόζοντας μια απλή αρχή, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια παραλλαγή της Γέφυρας Γουίτστοουν, ένα ηλεκτρικό κύκλωμα που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση μιας άγνωστης ηλεκτρικής αντίστασης με την εξισορρόπηση 2 σημείων ενός κυκλώματος, εκ των οποίων το ένα σημείο περιλαμβάνει τον άγνωστο παράγοντα.

Αυτή η συσκευή διαθέτει 3 σταθερές αντιστάσεις και 1 μεταβλητή. Γίνεται μέτρηση της διαφοράς ηλεκτρισμού ανάμεσα στα φύλλα και τις ρίζες των φυτών. Αυτές οι διαφορές μπορούν στη συνέχεια να μεταφραστούν ποικιλοτρόπως σε μουσική, φως, κίνηση κτλ.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν πολύ χαμηλής έντασης ηλεκτρικό ρεύμα, κι έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα φυτά.Δείτε τη συνέχεια στην http://enallaktikidrasi.com/