Βοηθάνε τα χάπια αδυνατίσματος να χάσω βάρος?

Βοηθάνε τα χάπια αδυνατίσματος να χάσω βάρος?

 

 

Τα αυστηρά πρότυπα της εποχής μας έχουν επηρεάσει έντονα, ενώ παράλληλα η παχυσαρκία είναι στα ύψη!
Οι φαρμακευτικές βιομηχανίες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εκμεταλλευόμενοι αυτές τις τάσεις έχουν κατακλείσει τον καταναλωτή με ποικίλα σκευάσματα που φέρονται να λύνουν εύκολα το πρόβλημα της παχυσαρκίας, αν και συχνά πείθονται να τα χρησιμοποιήσουν και άτομα που δεν τα “χρειάζονται” πραγματικά.
Γενικά, υπάρχουν διάφορες τεχνικές δράσης που ακολουθούν αυτά τα σκευάσματα.

    Βελτιώνουν την ανταπόκριση των κυττάρων στα προϊόντα θρέψης που τους παρέχουμε μέσω των τροφών, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει διαταραχές ύπνου ή αλλοιώσεις στα κύτταρα ή ακόμα και καρκίνο
    Μειώνουν τον όγκο του στομάχου (γεμιστικά), μειώνοντας την κατανάλωση τροφής, εφόσον ο κορεσμός επέρχεται γρηγορότερα

    Απομακρύνουν το λίπος των τροφών, έχοντας όμως ως αποτέλεσμα τη στέρηση των λιποδιαλυτών βιταμινών από τον οργανισμό

Για παράδειγμα, ένα από τα πιο γνωστά σκευάσματα που χρησιμοποιείται ευρέως, αλλά πάντα έπειτα από συνταγή γιατρού,έχει την ιδιότητα να αναστέλλει τα ένζυμα που διασπούν τα λίπη στο έντερο, για αυτό το λόγο συστήνεται να προσλαμβάνεται μαζί με το γεύμα και έως 1 ώρα μετά. Με τη χρήση αυτού του προϊόντος παρατηρείται μείωση του βάρους έως και 10%, όμως μετά τη διακοπή του η επαναπρόσληψη βάρους είναι πολύ εύκολη, καθώς το έντερο απορροφά φυσιολογικά τα λιπαρά των τροφών.
Γενικότερα, τα χάπια αδυνατίσματος έχουν ενοχοποιηθεί για την εμφάνιση πολλών επιπλοκών στον οργανισμό:

    πνευμονικής υπέρτασης,
    καρδιακής νόσου, βαλβιδοπάθειες,
    αίσθημα παλμών,
    αυξημένη αρτηριακή πίεση,
    υπερδιέγερση,
    ευερεθιστότητα,
    αϋπνία,
    ξηρότητα του στόματος,
    διάρροια,
    δυσκοιλιότητα,
    ανικανότητα

Για τους παραπάνω λοιπόν λόγους πρέπει να υιοθετήσουμε όλοι μας ένα υγιεινό πρότυπο διατροφής, κατάλληλο για τις ανάγκες του σώματός μας και να αποφύγουμε τα χημικά υποκατάστατα-βοηθήματα.
Συμβουλευτείτε ένα πτυχιούχο διαιτολογο – διατροφολόγο, ο οποίος θα σας κατευθύνει στις διατροφικές σας επιλογές και θα σας βοηθήσει να δομίσετε ένα ημερήσιο διατροφικό  πρόγραμμα σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες, ενώ παράλληλα θα φτάσετε αργά και αποτελεσματικά στο στόχο βάρους σας, αποφεύγοντας καταστάσεις “γιο-γιο” που ταλαιπωρούν το σώμα και το μεταβολισμό σας.

MykonosDaily.gr σε συνεργασία με τον http://www.iator.gr