Στεγνό βούρτσισμα: Το Α και το Ω για ένα δέρμα υγιές

Στεγνό βούρτσισμα: Το Α και το Ω για ένα δέρμα υγιές

 

 

 

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος. Υπάρχει ένα απλό βήμα που πρέπει να προσθέσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα, ώστε να βελτιώσετε σημαντικά την υγεία του. Το στεγνό βούρτσισμα. Τα οφέλη δεν αφορούν μόνο την αισθητική εμφάνιση του δέρματός σας, αλλά τη βαθιά ενδυνάμωση ολόκληρου το σώματος. Ακολουθούν βαθύτερες πληροφορίες ομορφιάς μέσα από το βούρτσισμα.

Λίγα λόγια για το δέρμα

    Το δέρμα σας είναι ένα πολύπλοκο σύστημα που αποτελείται από νεύρα, αδένες και στρώματα κυττάρων που, όταν είναι υγιή, προστατεύουν τον οργανισμό σας από ακραίες θερμοκρασίες και χημικά προϊόντα.

    Παράγει επίσης αντιβακτηριακές ουσίες για να σας προστατεύσει από τη μόλυνση και συμβάλλει στην παραγωγή της βιταμίνης D όταν εκτίθεται στον ήλιο.

    Το δέρμα σας περιέχει ακόμη πυκνά νευρικά κύτταρα που λειτουργούν ως αγγελιαφόροι στον εγκέφαλό σας με αποτέλεσμα να αποτελεί το κρίσιμο μέρος των αλληλεπιδράσεων με τον κόσμο γύρω σας.

Το στεγνό βούρτσισμα του δέρματος είναι ανεκτίμητο, όχι μόνο γιατί απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αλλά και γιατί ενεργοποιεί την απομάκρυνση των αποβλήτων μέσω των λεμφαδένων σας. Πέρα από αυτά, προσφέρει πολλαπλά οφέλη, μεταξύ άλλων:

    Τόνωση του λεμφικού συστήματος

Στο σώμα το λεμφικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Όταν το λεμφικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, απόβλητα και τοξίνες μπορούν να παραμείνουν και να σας αρρωστήσουν. Η τόνωση του λεμφικού συστήματος μέσα από το στεγνό βούρτσισμα πρόκειται να απελευθερώσει τις τοξίνες.


Διαβάστε τη συνέχεια στο http://www.flowmagazine.gr