Στα άδυτα της σκοτεινής επταετίας

Στα άδυτα της σκοτεινής επταετίας

 

 

 

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, παρουσιάζει την έκθεση, με τίτλο «Σκοτεινή επταετία, 1967 - 1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών».

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ευάγγελος - Βασίλειος Ι. Μεϊμαράκης, στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος (λεωφ. Αμαλίας 14), την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα.

Ενήλικοι ή μαθητές, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι τον τρόπο της περιήγησής τους στην έκθεση, παρακολουθώντας την πορεία των γεγονότων μέσα από τη χρονολογική παράταξη των τεκμηρίων, αλλά και πραγματοποιώντας τη δική τους έρευνα και αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες στο αρχειακό υλικό, το οποίο είναι διαθέσιμο σε ειδικά διαμορφωμένες θέσεις εργασίας.

Φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια αναδεικνύουν πτυχές της σκοτεινής επταετίας, με έμφαση στην κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. Παράλληλα, η έκθεση εστιάζει στην οργανωμένη αντίσταση στο εσωτερικό και τη διεθνή στήριξη του αντιδικτατορικού αγώνα στο εξωτερικό.


Διαβάστε τη συνέχεια στην http://www.naftemporiki.gr