Γιατρέ μου έχω συνέχεια φούσκωμα!

Γιατρέ μου έχω συνέχεια φούσκωμα!

 

 

 

 

Όλοι μας έχουμε αέρια, τα οποία αποβάλλουμε είτε με το ρέψιμο είτε μέσω του ορθού. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι έχουν υπερβολικά αέρια, παρόλο που στην πραγματικότητα έχουν απλά φυσιολογικές ποσότητες. Οι περισσότεροι άνθρωποι παράγουν περίπου 600ml αέρια την ημέρα και τα αποβάλλουν περίπου 14 φορές την ημέρα.

Τα κυριότερα αέρια που εντοπίζονται στο έντερο μας είναι το διοξείδιο του άνθρακα, το οξυγόνο, το άζωτο, το υδρογόνο και ,κάποιες φορές, το μεθάνιο. Η δυσάρεστη οσμή των αερίων προέρχεται από βακτήρια που βρίσκονται στο παχύ έντερο και απελευθερώνουν μικρές ποσότητες αεριών που περιέχουν θειάφι.

Το να έχει κανείς αέρια μπορεί να είναι σύνηθες, ωστόσο κάποιες φορές μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα και αμήχανα. Η κατανόηση των αιτιών, των τρόπων μείωσης των συμπτωμάτων, και της ενεδεδειγμένης θεραπείας βοηθά τους περισσότερους ανθρώπους να νιώσουν καλύτερα.
Πως προκαλούνται τα αέρια;

Τα αέρια στον πεπτικό σωλήνα, στον οποίο περιλαμβάνονται ο οισοφάγος, το στομάχι, το λεπτό έντερο και το παχύ έντερο, προέρχονται από δύο πηγές:

    Την κατάποση αέρα, ο οποίος συνήθως είναι οξυγόνο και άζωτο που περιέχονται στον εισπνεόμενο ατμοσφαιρικό αέρα
    Τη φυσιολογική διάσπαση συγκεκριμένων τροφών που δεν έχουν χωνευτεί από ακίνδυνα βακτήρια, η οποία εντοπίζεται στο παχύ έντερο και παράγει υδρογόνο, μεθάνιο και διοξείδιο του άνθρακα


Διαβάστε τη συνέχεια στον http://www.iator.gr/