Οι καλύτερες σοκολάτες του κόσμου και πού θα τις βρείτε

Οι καλύτερες σοκολάτες του κόσμου και πού θα τις βρείτε


Είστε ένας από τους αμέτρητους λάτρεις της σοκολάτας; Τότε πάρτε έναν κουμπαρά και αρχίστε να μαζεύετε λεφτά για έναν –τουλάχιστον- από τους 10 προορισμούς του LonelyPlanet, που θα σας προσφέρουν μοναδική σοκολατένια εμπειρία, βγαλμένη από τα όνειρά σας.

Ακόμα και αν δεν είστε από τα άτομα που ορκίζεστε στο όνομα της σοκολάτας γάλακτος ή της μαύρης σοκολάτας, το πιθανότερο και –κυριολεκτικά- αναπόφευκτο γεγονός είναι να γίνετε ένα τέτοιο, μετά από την επίσκεψή σας στα μέρη που ξέρουν από ποιοτική σοκολάτα.

Ίσως να μην μπορούμε να διαλέξουμε την καλύτερη σοκολάτα από τις παρακάτω, αλλά σίγουρα όλες τους είναι εξαιρετικές: παρισινές, βελγικές, νοτιοαμερικανικές, ελβετικές ή βιολογικές.

Γκάνα
Η Γκάνα οφείλει στον Tetteh Quarshie, Γκανέζο αγρότη, την καλλιέργεια του πρώτου σπόρου κακάο στην περιοχή. Αυτή η πρώτη καλλιέργεια οδήγησε τη Γκάνα να γίνει η πρώτη παραγωγός χώρα σε κακάο για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα.

Στην αφρικανική χώρα μπορείτε να επισκεφτείτε την φάρμα του ίδιου του Quarshie, όπου φύτρωσε το πρώτο κακαόδεντρο και να μάθετε για την παραγωγή της θρυλικής σοκολάτας στο Ερευνητικό Ινστιτούτο «Tafo Cocoa».


Φλάνδρα, Βέλγιο
Οι Βέλγοι αγαπούν τη σοκολάτα όσο αγαπούν και τη μπίρα, δηλαδή πολύ! Και έχουν κάθε δικαίωμα να περηφανεύονται για την ποιότητα της βελγικής σοκολάτας, αλλά και για την καινοτομία που παρουσιάζουν στον συγκεκριμένο τομέα. Στη Φλάνδρα θα βρείτε μερικές από τις πιο εξεζητημένες και ιδιαίτερες σοκολατερί του κόσμου.

Επιπλέον, στη Μπριζ και στις Βρυξέλλες θα επισκεφθείτε μουσεία που παρουσιάζουν την ιστορία και την εξέλιξη στην παραγωγή της σοκολάτας.


Νότια Μπελίζ
Πολύ πριν ο Κολόμβος ανακαλύψει την Ινδία -που τελικά ήταν η Αμερική- οι Αζτέκοι και οι Μάγια της Κεντρικής Αμερικής, απολάμβαναν πικρά ποτά φτιαγμένα από κακάο και «αρχαίες» μπάρες σοκολάτας.

Σήμερα οι καλλιεργητές της Μπελίζ, έχουν πάρει και πάλι τα πάνω τους, εξαιτίας της βιολογικής βρετανικής μάρκας κακάο «Green & Black's», της οποίας η σοκολάτα Maya Gold δημιουργείται με την αυθεντική συνταγή των αρχαίων αυτών προγόνων. Μπορείτε να επισκεφτείτε τις φάρμες, να γευθείτε οι ίδιοι το φρεσκοκομμένο κακάο και να ζήσετε και το φεστιβάλ του κακάο στη Μπελίζ, που λαμβάνει χώρα κάθε Μάιο.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο http://www.thessalonikiartsandculture.gr