Κατά πλειοψηφία πέρασε από το Δ.Σ. η 4η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2014

Κατά πλειοψηφία πέρασε από το Δ.Σ. η 4η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2014

 
Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2014 αποτέλεσε θέμα της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο 7 Νοεμβρίου. 
 
Μετά από περίπου μιας ώρας συζήτηση, την τοποθέτηση Δημοτικών Συμβούλων, του προϊστάμενου της Οικονομικής Υπηρεσίας και τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από την αντιπολίτευση, η αναμόρφωση του προϋπολογισμού ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.
 
Εκτενής ήταν η αναφορά που έγινε σχετικά με τους τόκους υπερημερίας για τα τιμολόγια της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. Το ποσό του έργου που αφορά στις ασφαλτοστρώσεις της νότιας οδοποιϊας και δεν έχει πληρωθεί (αν και υπάρχει σε κωδικό) αγγίζει το 1.650.000,00€, ενώ οι τόκοι υπερημερίας φτάνουν στις 500.000,00€.
 
Η συνεδρίαση κατά διαστήματα είχε εντάσεις με αποκορύφωμα το "ξέσπασμα" της πρώην Δημαρχεύουσας Ειρήνης Γρυπάρη σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί το έργο που έγινε κατά την διάρκεια της θητείας της.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι παρά το γεγονός ότι η αναμόρφωση είχε ψηφιστεί ομόφωνα στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μυκόνου, και τo θετικό σχόλιο επί της πορείας των εσόδων που ακολούθησε στο Δ.Σ. από τον σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Αντώνη Κουσαθανά, ο συνδυασμός της Επόμενης Μέρας καταψήφισε τελικά την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. 
 
Μεταξύ των συμβούλων της αρνητικά ψήφισαν και οι Παντελής Ρούσσος και Πέτρος Σταυρακόπουλος οι οποίοι είχαν υπερψηφίσει την αναμόρφωση του προϋπολογισμού στην Οικονομική Επιτροπή που είχε προηγηθεί. 
 
Την αναμόρφωση υπερψήφισαν οι εκπρόσωποι της ΚΕΠΟΜ Άννα Καμμή και Δημήτρης Ρουσσουνέλος.