Τριήμερο Κοινωνικής Οικονομίας - Για τις ΚΟΙΝωνικές Συνεταιριστκές ΕΠιχειρήσεις

Τριήμερο Κοινωνικής Οικονομίας  - Για τις ΚΟΙΝωνικές Συνεταιριστκές ΕΠιχειρήσεις

 

 
Ένα σημαντικό τριήμερο για την κοινωνική οικονομία και τις συνεταιριστικές / κοινωνικές επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) διοργανώνεται στην Αθήνα, από σήμερα Παρασκευή μέχρι την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013. Πρόκειται για μια κοινή πρωτοβουλία του Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του ελληνικού Πράσινου Ινστιτούτου, του Ινστιτούτου Χάινριχ Μπελ και κοινωνικών και συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, όπως είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, η Κλίμαξ Plus, ο “Ενεργειακός κι Αναπτυξιακός Συνεταιρισμός Σίφνου” και η ΑΣΠΙΣ ΚΩΣ. Υποστηρικτές είναι επίσης οι Θεματικές Ομάδες Οικονομίας κι Αυτοδιοίκησης των Οικολόγων Πράσινων.
 
Στο συνέδριο θα συμμετάσχει πληθώρα κοινωνικών / συνεταιριστικών επιχειρήσεων και πρωτοβουλιών που βρίσκονται σε εξέλιξη από όλη τη χώρα καθώς και τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά δίκτυα και ομοσπονδίες κοινωνικής οικονομίας, καθηγητές πανεπιστημίων, πολιτικά στελέχη κι εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών.
 
Το τριήμερο είναι δομημένο σε τρεις βασικές ενότητες:
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, ώρα 17.30: ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση για την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και προβολή ντοκιμαντέρ.
 
Σάββατο 23 Νοεμβρίου: Ημερίδα για την κοινωνική οικονομία και τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Περιλαμβάνει 7 κύκλους “Αγροτική παραγωγή και δημιουργία παραγωγικών συνεταιρισμών, γυναικείων συνεταιρισμών, δικτύων παραγωγών καταναλωτών”, "ΑΠΕ, κοινωνική συμμετοχή και δημιουργία ενεργειακών συνεταιρισμών", “Δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων σε τομείς κοινωνικής πολιτικής”, “Κοινωνική Ένταξη μέσα από περιβαλλοντικές και παραγωγικές δράσεις”, “Δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού”, “Χρηματοπιστωτικός τομέας και δημιουργία συνεταιριστικών τραπεζών”, “Συνεταιρισμοί Εργαζομένων - πολιτών για δημόσια αγαθά”
 
Κυριακή 24 Νοεμβρίου: σεμινάριο για τη δημιουργία, λειτουργία και δικτύωση κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.
 
Επίσης το Σάββατο 23/11, ώρα 14.00, συνάντηση με ενώσεις αγροτών, με τον Μποβέ.