Χειμώνας:εποχή για να γίνετε ομορφότερες!

Χειμώνας:εποχή για να γίνετε ομορφότερες!

 

 

 

 

Η ομορφιά που αποτυπώνεται στα εξωτερικά χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος είναι κατά κύριο λόγο κληρονομική,όμως αυτό δε σημαίνει ότι ο χρόνος,που τα πάντα αλλοιώνει,δεν αφήνει έντονα τα σημάδια του σ” ένα όμορφο πρόσωπο και σ” ένα καλοφταγμένο σώμα.Η προσπάθεια του ανθρώπου να διατηρήσει και να συντηρήσει ό,τι ωραίο  του έδωσε η φύση , αλλά και να βελτιώσει ό,τι άσχημο κληρονόμησε,είναι μια ανάγκη που απορρέει μέσα από την ψυχή του και είναι βαθιά ριζωμένη στον άνθρωπο από τους παλιούς χρόνους μέχρι σήμερα.


Η σημερινή γυναίκα,που με την πολλαπλή της δραστηριότητα έχει καταξιωθεί σ” όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, επιδιώκει και ψυχολογικά επιθυμεί να σαγηνεύει με το λαμπερό της πρόσωπο,να καθηλώνει τους γύρω της,και να βαδίζει χαριτωμένα με το καλοδεμένο σώμα της. Μια γυναίκα που, έχει αυτογνωσία, ξέρει να περιποιείται τον εαυτό της και να αμβλύνει τα αρνητικά σημάδια,που μοιραία σ’όλους μας επιφέρει ο χρόνος.
Στον αγώνα της αυτό σήμερα δεν είναι μόνη, αλλά έχει σύμβουλους τους ανθρώπους που έχουν τάξει ως σκοπό της ζωής τους να τη βοηθήσουν να ξεπεράσει τις σωματικές της ατέλειες και να την κάνουν  να νιώθει ψυχολογικά ευτυχισμένη . Η ομορφιά και η κατάκτησή της απαιτεί οργανωμένη επιστημονική γνώση, υψηλό αίσθημα ευθύνης και μεθόδους που συνεχώς πρέπει  να βελτιώνονται,έτσι ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες,στο πεδίο της Αισθητικής,να είναι υψηλού τεχνολογικού επιπέδου.
Το δέρμα με την επιφάνεια του μεγέθους δύο τετραγωνικών μέτρων, μας προστατεύει από το κρύο, τον άνεμο και τη βροχή.Έτσι το ίδιο ταλαιπωρείται αφάνταστα. Η έλλειψη φροντίδας και η αμέλεια που το καλοκαίρι μπορεί να υποστεί το εξωτερικό μας περίβλημα, τώρα δεν είναι εύκολο να μείνει χωρίς συνέπειες.


Το κρύο,ο αέρας,η ρύπανση της ατμόσφαιρας, οι αλλαγές της θερμοκρασίας και ο ξηρός αέρας της θέρμανσης αντιπροσωπεύουν μια τρομερή ταλαιπωρία.Ιδιαίτερα οι άνθρωποι με ξηρό, φτωχό σε λίπος και ευαίσθητο δέρμα ή τα άτομα που υποφέρουν από νευροδερματίτιδα ή αλλεργίες,πρέπει αυτή την εποχή να έχουν υπ’όψιν τους,ότι το δέρμα τους θα ξεφλουδίζει , θα είναι ερεθισμένο και θα τους δημιουργεί φαγούρα. Μιά αιτία γι’αυτά, είναι ο εξαιρετικά ξηρός χειμωνιάτικος αέρας καθώς, όσο πιο χαμηλές είναι οι θερμοκρασίες,τόσο λιγότερη υγρασία υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Και μέσα στο σπίτι επίσης,η υγρασία της ατμόσφαιρας πέφτει αισθητά στην κρύα εποχή του χρόνου.

Διαβάστε τη συνέχεια στον http://www.iator.gr