Μαριναρισμένα σουβλάκια με σάλτσα γιαουρτιού

Μαριναρισμένα σουβλάκια με σάλτσα γιαουρτιού

 

Το σουβλάκι συμβαίνει και στις… καλύτερες οικογένειες! Η εκλεπτυσμένη εκδοχή για το μοσχαρίσιο σουβλάκι. Χρειάζεται να μείνει στη μαρινάτα του για 1-2 ώρες και να σερβιριστεί συνοδευόμενο από δροσερή σάλτσα γιαουρτιού

ΥΛΙΚΑ

4 μεγάλες Αραβικές πίτες
800 γρ. Μοσχάρι φιλέτο
Ξύλινα καλαμάκια (σμίλες)

Μαρινάτα (για βοδινό σουβλάκι)

1 μικρό χοντροκομμένο Κρεμμύδι(α)
2 σκελίδες ψιλοκομμένες Σκόρδο
1/4 φλιτζανιού άπαχο Γιαούρτι
1 κουταλιά Χυμός λεμονιού
1/4 φρέσκος Δυόσμος
3 κουταλάκια άσπρο Κρασόξυδο


Σάλτσα Γιαουρτιού

3/4 φλιτζανιού άπαχο Γιαούρτι
2 κουταλάκια Ταχίνι
1 κουταλιά ζεστό Νερό
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Μουσκέψτε 1 ώρα τα καλαμάκια σε νερό για να μην καούν στο ψήσιμο.
    Κόψτε το μοσχάρι κύβους 3 εκ. και περάστε τους σε 12 καλαμάκια.
    Πολτοποιήστε όλα τα υλικά για τη Μαρινάτα.
    Βάλτε τα σουβλάκια και τη μαρινάτα σε μια μεγάλη πιατέλα. Σκεπάστε και βάλτε την πιατέλα στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
    Βάλτε τα σουβλάκια πάνω στη ζεσταμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος ή ταψάκι στο γκριλ. Ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω και να ψηθούν μέσα όσο θέλετε.
    Χτυπήστε σε ένα μικρό μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού
    Σερβίρετέ τα σουβλάκια με σάλτσα γιαουρτιού και τις ζεστές πίτες


MykonosDaily.gr σε συνεργασία με το http://www.flowmagazine.gr