Χρησιμοποίησε το αιθέριο έλαιο που ταιριάζει στην πάθησή σου

Χρησιμοποίησε το αιθέριο έλαιο που ταιριάζει στην πάθησή σου

 

 

 

Τα αιθέρια έλαια είναι σύνθετες οργανικές χημικές ενώσεις. Ανάλογα με τη χημική σύσταση κάθε αιθερίου ελαίου, παράγονται ορισμένες ιδιότητες. Οι ιδιότητες αυτές έχουν επαληθευθεί από την επιστήμη της χημείας και της φαρμακολογίας. Ανακαλύφθηκαν μέσω των χημικών αναλύσεων των αιθερίων ελαίων, των επανειλημμένων δοκιμών, διατυπώθηκαν σε παγκόσμια συνέδρια και επαληθεύονται από την κλινική αρωματοθεραπευτική πράξη και την αρχαία και αδιάσπαστη λαϊκή γνώση. Εδώ παραθέτουμε έναν αναλυτικό κατάλογο των ιδιοτήτων με σύντομες αναλύσεις σε ορισμένα σημεία, ώστε να πάρετε μία γεύση για το πώς περίπου λειτουργεί η Αρωματοθεραπεία σε χημικό επίπεδο.

Αναλγητικές: Αναλγητικά είναι τα αιθέρια έλαια, που περιέχουν πολλές αλκοόλες π.χ. το tea- tree- melaleuca alternifolia. Η χρήση αυτή είναι πολύ σημαντική, γιατί μπορεί να βελτιώσει άμεσα την ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου και ακόμα να βοηθήσει στην θεραπεία του βασικού προβλήματος. Π.χ. σε πολλά ορθοπεδικά προβλήματα ο γιατρός προτείνει, ότι θα πρέπει να περπατάς και να κινείσαι, όμως εσύ πονάς. Αν φύγει ο πόνος, τότε μπορείς πιο εύκολα να ασκηθείς. Σε νοσοκομεία της Αγγλίας έχουν φτιάξει αναλγητική ένεση από αιθέρια έλαια, όχι απλώς ως αναλγητικό, αλλά ως τοπικό αναισθητικό.

Αντιαλλεργικές: Το θέμα της αλλεργίας είναι πολυεπίπεδο. Ως αντιαλλεργικά μπορούν να λειτουργήσουν διάφορα αιθέρια έλαια, ανάλογα με το λόγο, που προκαλεί την αλλεργία καθώς και το επίπεδο, στο οποίο αυτή λειτουργεί. Άλλη π.χ. είναι η αντιμετώπιση του αλλεργικού δέρματος και τελείως άλλη του βήχα ή του άσθματος. Για παράδειγμα κλασικό αντιαλλεργικό θεωρείται ο ελίχρυσος- helichrysum angustifolium, ωστόσο μπορούμε να επιλέξουμε κατά περίπτωση τη ραβανσάρα – ravansara aromatica, την παλμαρόσα- cymbopogon martini, ή το λιβάνι-boswellia carterii.

Διαβάστε τη συνέχεια στα http://proionta-tis-fisis.com