Γαρίδες με λαχανικά και ελιές

Γαρίδες με λαχανικά και ελιές

 

 

 

Το μενού της ημέρας; Γαρίδες με λαχανικά και ελιές. Η συνταγή αυτή αποτελεί έναν υγιεινό και πρωτότυπο τρόπο προκειμένου να προσλάβετε όλες εκείνες τις ευεργετικές ιδιότητες όχι μόνο της γαρίδας αλλά και των λαχανικών και της ελιάς. Οι γαρίδες χαρίζουν πολύτιμα στοιχεία για την υγεία μας, καθώς είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Περιέχουν μεταξύ άλλων βιταμίνη Β3, Β12, σελήνιο, φώσφορο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο και ιώδιο, καθώς και ωμέγα 3. Παντρέψαμε, λοιπόν, τη θάλασσα με τη γη και δεν μένει παρά να απογειωθείτε γευστικά!

Υλικά

2 κ. σ. σόγια σος

3 κ. σ. κόκκινο ξηρό κρασί

2 κ. σ. λάδι

2,5 εκ. ρίζα τζίντζερ τριμμένη

1-2 σ. σκόρδο λιωμένες

3 - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

500 γρ. γαριδούλες καθαρισμένες

1/2 μικρή κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες

1/2 μικρή πράσινη πιπεριά σε λωρίδες

1 καρότο σε μπαστουνάκια

150 γρ. ζωμός λαχανικών

1 κ. σ. μέλι

1 κ. σ. ντοματοπελτές

2 κ. γλ. κορνφλάουρ

5 κ. σ. αλεύρι

150 γρ. μπύρα

Εκτέλεση

    Σε μπολάκι ανακατεύετε τα 6 πρώτα υλικά. Προσθέτετε τις γαρίδες, ανακατεύετε, σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
    Βάζετε τις πιπεριές και το καρότο για 5 λεπτά σε βραστό νερό και τα στραγγίζετε.
    Σε κατσαρολάκι ρίχνετε τον ζωμό, τη σόγια σος, το κρασόξιδο, το μέλι και τον ντοματοπελτέ.
    Σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε 2 κουτ. νερό και ρίχνετε στη σάλτσα μαζί με τις πιπεριές και το καρότο. Σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά, να πήξει η σάλτσα και αφήνετε στην άκρη.
    Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με την μπύρα και χτυπάτε με πιρούνι να γίνουν χυλός. Στραγγίζετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε στον χυλό.
    Ζεσταίνετε λάδι στη φριτέζα στους 180 βαθμούς ή σε φαρδύ τηγάνι.
    Ρίχνετε στο καυτό λάδι κουταλιά κουταλιά από τον χυλό με τις γαρίδες και τηγανίζετε για 4 - 5 λεπτά να ροδίσουν.
    Σερβίρετε αμέσως με ριζότο, με λαχανικά και τη γλυκόξινη σάλτσα.


MykonosDaily.gr σε συνεργασία με το http://www.flowmagazine.gr