Ο Γιώργος Γεωργαντάς νέος υφυπουργός Παιδείας

Ο Γιώργος Γεωργαντάς νέος υφυπουργός Παιδείας

 

 

 

 Ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Παιδείας έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όπως αναφέρει σε άρθρο της η http://www.naftemporiki.gr

Ο νέος υπουργός είναι δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, έχει επί σειρά ετών υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος Κιλκίς και πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς.

Γεννημένος το 1967, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του 2012, ενώ μέχρι τον διορισμό του στη θέση του υφυπουργού Παιδείας ήταν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, καθώς και Γραμματέας στο προεδρείο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου με αφορμή τις δηλώσεις του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσής του με τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

«Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, αλλά δεν θα το καταφέρετε», της είχε πει αντιδρώντας σε σχόλιό της, με το οποίο τον παρομοίαζε με τη Μαρία Αντουανέτα.