Ανεβάζει τους τόνους η Άγκυρα

Ανεβάζει τους τόνους η Άγκυρα

 

 

 

 

«Οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό» και τα τουρκικά πολεμικά πλοία θα κινηθούν με βάση αυτούς σε περίπτωση που συναντηθούν στην Ανατολική Μεσόγειο με τα πολεμικά πλοία της Ελλάδας ή του Ισραήλ, δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού ναυτικού Μπουλέντ Μποστάνογλου.

Ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ προέβη σε αυτές τις δηλώσεις έπειτα από ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις ναυτικές ασκήσεις «Γαλάζια Φάλαινα» και αν αυτές σχετίζονται με την ένταση στην περιοχή.

Ο ίδιος είπε πως αυτές πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια και ότι αποσκοπούν στην ανάπτυξη της ικανότητας συνεργασίας με τους συμμάχους.

Ωστόσο ερωτηθείς για το τι θα γίνει αν τα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού συναντηθούν στη Μεσόγειο με πλοία της Ελλάδας ή του Ισραήλ ο Τούρκος ναύαρχος είπε «θα κινηθούμε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής που μας έχουν δοθεί. Οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού στο γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων κι από εκεί στο γενικό επιτελείο ναυτικού. Οι δυνάμεις μας θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή για την επίγνωση κατάστασης».

«Έχουμε εντολές να μην παραβιάσουμε την απόσταση των 900 χλμ»

Διαβάστε τη συνέχεια στη http://www.naftemporiki.gr