Δεν καταργείται η Σχολή Καλών Τεχνών Τήνου λέει ο Παναγιώτης Ρήγας

Δεν καταργείται η Σχολή Καλών Τεχνών Τήνου λέει ο Παναγιώτης Ρήγας

Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε και η ανησυχία που δικαιολογημένα προκλήθηκε σχετικά με ενδεχόμενο κλείσιμο της Σχολής Καλών Τεχνών της Τήνου, είχαν ως αφετηρία ένα ασαφές και κινδυνολογικό δημοσίευμα που συμπεριελάμβανε εκτός από την Σχολή Καλών Τεχνών του Πύργου της Τήνου και το Ιερό Ίδρυμα της Παναγίας στα προς κατάργηση νομικά πρόσωπα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας.
 
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, σε επικοινωνία του κ. Ρήγα με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, "ρητά και κατηγορηματικά η κυρία Λίνα Μενδώνη με διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού ουδέποτε πρότεινε την κατάργηση της Σχολής Καλών Τεχνών του Πύργου της Τήνου. Για το ίδιο θέμα απεύθυνα δημόσια ερώτηση προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κο Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ο κος Υπουργός διαβεβαίωσε ότι καμιά τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί". 
 
"Διευκρίνισε δε, ότι το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας αφορούσε το σύνολο των νομικών προσώπων του δημόσιου που πρόκειται να αξιολογηθούν ή έχουν ήδη αξιολογηθεί, ο τρόπος όμως που παρουσίαζε το θέμα δημιούργησε την εντύπωση ότι όλα αυτά καταργούνται".
 
"Αυτή είναι η αλήθεια για την Σχολή Καλών Τεχνών του Πύργου της Τήνου, η οποία προφανώς και δεν κλείνει" καταλήγει ο βουλευτής Κυκλάδων και σημειώνει ότι πρέπει να αξιολογηθεί και να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος της και η ένταξη της στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.