Αναγκαιότητα η θεσμοθέτηση Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Μυκόνου

Αναγκαιότητα η θεσμοθέτηση Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Μυκόνου

 

 

 


Την επιβεβλημένη ανάγκη θεσμοθέτησης Γενικού Γραμματέα στον Δήμο Μυκόνου έκανε γνωστή ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς με έγγραφό του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο. 
 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κουκάς, ο Δήμος Μυκόνου χρειάζεται ένα στέλεχος Δημόσιας Διοίκηςη που να μεσολαβεί ανάμεσα στον Δήμαρχο και τις υπηρεσίες που στεγάζονται σε διάσπαρτα κτίρια, γνώστη των διοικητικών μεταρρυθμίσεων και επιταγών, που να μπορεί να αποφορτίσει το έργο του Δημάρχου από τς διοικητικές διαδικασίες (προετοιμασία συμβουλίων, εκθέσεις για εισήγηση θεμάτων, εφαρμογή των αποφάσεων των συμβουλίων, οργάνωση και συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών, τήρηση προθεσμιών, παρακολούθηση εγκυκλίων κ.α., που να μπορεί υπεύθυνα να ενημερώσει τους αιρετούς για την λειτουργία των υπηρεσιών και να μεταφέρει στους υπαλλήλους την πολιτική βούληση των αιρετών προκειμένου να γίνει πράξη. 
 

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος σε άλλο σημείο της επιστολής του " με τον πληθυσμό του νησιού την περίοδο αιχμής της τουριστικής σεζόν, να φτάνει τις 100.000 ανά ημέρα για τουλάχιστον 6 μήνες, κατά πλειοψηφία αλλοδαποί, η ανάγκη σύγχρονων υποδομών, οι προσφερόμενες υπηρεσίες, η ανάπτυξη, οι δημόσιες σχέσεις, πρέπει να είναι προτεραιότητά για εμάς". Για να γίνουν όλα αυτά ο Δήμαρχος πρέπει αναπόσπαστος να ασχοληθεί με αυτά, αναφέρει. 
 

Ο Δήμος Μυκόνου αποτελώντας "βιτρίνα" για όλη την Ελλάδα θεωρείται μικρός σε σχέση με τον εγγεγραμμένο πληθυσμό του (κατηγορία 10.000-20.000) οι ανάγκες του όμως είναι αποδεδειγμένα ενός μεγάλου και πρέπει με αυτό το σκεπτικό να αντιμετωπιστεί από τον νομοθέτη. Να έχει τις ίδιες ευκαιρίες για στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό. Ακόμα, τονίζεται, και η νησιωτικότητα να ληφθεί υπόψη και να κριθεί ευνοϊκά η τύχη του. 
 

Αναφορικά με την μισθωδοσία του, όπως αναφέρεται ο Δήμος έχει την οικονομική δυνατότητα από ίδιους πόρους να υποστηριχθεί. 
 

Το αίτημα του Δημάρχου εστάλη στις 24/10 στον Υπουργό με κοινοποίηση προς τους βουλευτές του Νομού και στην Πανελλήνια Ένωση Γεν. Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις 4/11 ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος το κατέθεσε ως αναφορά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.