Πάντα να κοιτάς τη θετική πλευρά της ζωής σου…

Πάντα να κοιτάς τη θετική πλευρά της ζωής σου…

 

Είναι το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο; Η απάντηση σε αυτό το πανάρχαιο ερώτημα αντανακλά τις προοπτικές για τη ζωή, τη στάση απέναντι στον εαυτό και την αισιοδοξία ή την απαισιοδοξία που σε διακατέχει. Τώρα, όμως, μάθε ότι η στάση σου για τη ζωή επηρεάζει σημαντικά και την υγεία σου.

Πράγματι, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας όπως η αισιοδοξία και η απαισιοδοξία επηρεάζουν πολλούς τομείς της υγείας. Η θετική σκέψη που συνήθως συνδέεται με την αισιοδοξία είναι το κλειδί για την αποτελεσματική διαχείριση του άγχους. Και η αποτελεσματική διαχείριση του άγχους συνδέεται με τη βελτίωση της υγείας. Εάν έχεις την τάση να είσαι απαισιόδοξος στη ζωή σου, μην απελπίζεσαι. Πάντα να κοιτάς τη θετική πλευρά της ζωής σου.

Κατανόηση θετικής σκέψης και self-talk

Θετική σκέψη ουσιαστικά σημαίνει να αντιμετωπίζεις τις δύσκολες συνθήκες της ζωής σου με έναν πιο θετικό και παραγωγικό τρόπο. Πιστεύεις πραγματικά ότι πρόκειται να σου συμβεί το καλύτερο, ενώ το χειρότερο σενάριο δεν γράφτηκε ποτέ για εσένα.

Η θετική σκέψη συχνά ξεκινά με το self-talk/ συνομιλία με τον εαυτό μας. Το self-talk δεν είναι άλλο από την ατελείωτη ροή των ανείπωτων σκέψεων που κατακλύζουν το μυαλό μας. Αυτές οι αυτόματες σκέψεις μπορεί να είναι είτε θετικές είτε αρνητικές. Μερικές σκέψεις είναι απόρροια της λογικής, ενώ άλλες μπορεί να προκύψουν από τις παρανοήσεις που έχετε δημιουργήσει λόγω έλλειψης πληροφοριών.

Εάν οι σκέψεις σας είναι ως επί το πλείστον αρνητικές, η προοπτική σας στη ζωή είναι πιθανόν απαισιόδοξη. Εάν οι σκέψεις σας είναι ως επί το πλείστον θετικές είστε αισιόδοξος με θετική σκέψη.

Σύμφωνα με μια σειρά μελετών από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη η αισιοδοξία και η θετική στάση ζωής βοηθά τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε νόσο και να επανέλθουν γρήγορα μετά από μία χειρουργική επέμβαση. Η έρευνα τονίζει ότι μια αισιόδοξη προοπτική νωρίς στη ζωή μπορεί να προβλέψει καλύτερη υγεία και ένα χαμηλότερο ποσοστό θανάτου.

Αισιόδοξοι φίλαθλοι

Οι λάτρεις των σπορ πήραν το λάκτισμα από μια γαλλική μελέτη σχετικά με την καρδιαγγειακή θνησιμότητα το 1988. Στις 12 Ιουλίου, η Γαλλία επικράτησε της Βραζιλίας στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που πραγματοποιήθηκε ποτέ στη Γαλλία, στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου του ποδοσφαίρου. Οι Γάλλοι άνδρες διέτρεξαν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου στις 12 Ιουλίου σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες μεταξύ της 7ης και 17ης Ιουλίου και σε σχέση με τις Γαλλίδες. Οι γιατροί δεν είναι βέβαιοι γιατί μειώθηκαν τα θανατηφόρα εμφράγματα. Μήπως η έκρηξη αισιοδοξίας ήταν υπεύθυνη;

Διαβάστε τη συνέχεια στο http://www.flowmagazine.gr