Αρνάκι γάλακτος με κρεμμύδια και κρασί

Αρνάκι γάλακτος με κρεμμύδια και κρασί

 

Μια θεσπέσια συνταγή για ένα κυριακάτικο τραπέζι, όπου θα έχει μαζευτεί όλη η οικογένεια ή μια καλή παρέα φίλων. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει, για αυτό και το συγκεκριμένο πιάτο θέλει την υπομονή του.

Υλικά

1 ½ κιλό κότσια από αρνάκι γάλακτος

4 κουταλιές βούτυρο ½ κιλό κρεμμύδια χοντροκομμένα

1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 ½ φλιτζάνια κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμού κρέατος

1 κουταλιά πελτέ

2 κουταλάκια δενδρολίβανο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

    Πλένετε το κρέας, το σκουπίζετε και το σοτάρετε με βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά ώσπου να πάρει χρώμα. Μεταφέρετε το κρέας σε πιάτο.
    Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά ώσπου να κοκκινίσουν ανακατεύοντας συνέχεια.
    Πασπαλίζετε το αλεύρι στην κατσαρόλα, ανακατεύετε μια-δυο φορές και βάζετε στην κατσαρόλα το κρέας.
    Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε το φαγητό στην φωτιά 15 λεπτά περίπου.
    Διαλύετε τον κύβο σε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, προσθέτετε τον πελτέ και τον ανακατεύετε να διαλυθεί. Ρίχνετε το μίγμα στη κατσαρόλα. Προσθέτετε το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και βράζετε το φαγητό.


MykonosDaily.gr σε συνεργασία με το http://www.flowmagazine.gr/