«Πολιτισμός και Πολιτική Σήμερα» το απόγευμα στην ΚΔΕΠΠΑΜ

«Πολιτισμός και Πολιτική Σήμερα» το απόγευμα στην ΚΔΕΠΠΑΜ

 

Με αφορμή την ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου η ΚΔΕΠΠΑΜ διοργανώνει ομιλία με τον συγγραφέα και αρθρογράφο Δημήτρη Παπαχρήστου. Έχοντας ζήσει τα γεγονότα του Πολυτεχνείου από κοντά, ως εκφωνητής του ραδιοσταθμό των Ελεύθερων Αγωνιζόμενων Ελλήνων, ο Δημήτρης Παπαχρήστου θα μιλήσει για τον "Πολιτισμό και την Πολιτική Σήμερα". 

"Ο Δημήτρης Παπαχρήστος γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1950, στο χωριό Άγιος Γεώργιος της Ιστιαίας Ευβοίας. Τελείωσε το Γυμνάσιο στην Ιστιαία. Φοίτησε στην Ανωτάτη Εμπορική. Από την πρώτη στιγμή συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα και πήρε μέρος στους αγώνες ενάντια στη Δικτατορία. Ήταν ο εκφωνητής του σταθμού των Ελεύθερων Αγωνιζόμενων Φοιτητών των Ελεύθερων Αγωνιζόμενων Ελλήνων. Είναι ο ποιητής της γενιάς του. Το καλύτερο ποίημά του το έγραψε για λογαριασμό όλων των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου, εκείνη τη νύχτα του 1973, από το ραδιοσταθμό των Ελεύθερων Αγωνιζόμενων Ελλήνων, όταν βροντοφώναξε: «Ο αγώνας συνεχίζεται με τα όπλα που διαθέτει ο καθένας μας». Διάλεξε το δρόμο της συνέχισης του αγώνα έξω από τα κόμματα και τους επαγγελματίες πολιτικούς, γιατί τον ενδιέφερε «ό,τι πιστεύουμε να γίνεται κατά το δυνατό τρόπος ζωής". 
 
"Έχει γράψει και δημοσιεύσει πεζά και ποιήματα. Έχουν κυκλοφορήσει δύο ποιητικές συλλογές του: Με το Ποδήλατο, το 1980, και Διάτρητος, το 1982. Επίσης τέσσερα πεζά: Ο 'Αλλος Κεμάλ, το 1979, Το Μοναστήρι να 'ν' Καλά το 1983, Ανάκατα Διά Πυρός Υπέρ, το 1986, και Το 'Αγριον Όρος της Ψυχής, το 1992. Συμμετείχε, επίσης, στη συλλογική έκδοση των συντρόφων του Εκ των Υστέρων -που εκδόθηκε το 1993, από τις εκδόσεις Λιβάνη-, την οποία και επιμελήθηκε. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα Έθνος και είναι παραγωγός εκπομπών στο ραδιόφωνο".
 
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην ΚΔΕΠΠΑΜ το σήμερα Σάββατο 23 Νοεμβρίου και ώρα 8 το βράδυ.