Διορθώσεις Δηλώσεων Ε9

Διορθώσεις Δηλώσεων Ε9

 

 

 

Από την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Οικονομικών για όσους φορολογούμενους επιθυμούν να τροποποιήσουν το Ε9 τους. Θα μπορούν να τροποποιηθούν οι δηλώσεις Ε9 και ΦΑΠ από το 2010 μέχρι και το 2014.

Μέσα από την ίδια εφαρμογή, όσοι ιδιοκτήτες μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων δεν έλαβαν εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ, θα μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις. Η εκκαθάριση θα γίνεται αυτόματα με τη συμπλήρωση των στοιχείων και θα γίνεται συμψηφισμός στις επόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να σημειωθεί πως από 01/01/2015, κατά τη μεταβίβαση ακινήτου, θα πρέπει να προσκομίζεται το πιστοποιητικό καταβολής ΕΝΦΙΑ, στο οποίο θα φαίνεται ότι αυτό είχε συμπεριληφθεί στο Ε9 την τελευταία πενταετία. Επίσης, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, θα ειδοποιήσει ηλεκτρονικά τους ιδιοκτήτες στους οποίους είχε καταλογιστεί αυξημένος ΕΝΦΙΑ λόγω ελλειπών δηλώσεων. Αυτοί οι ιδιοκτήτες, θα μπορούν να διορθώσουν τα περιουσιολόγιά τους με τον ίδιο τρόπο, όπως αναφέρεται παραπάνω.


MykonosDaily.gr σε συνεργασία με το http://www.flowmagazine.gr