Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες και ενίσχυση των ανέμων

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες και ενίσχυση των ανέμων

 

 

 

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες. Ισχυρές βροχές προβλέπονται από το μεσημέρι της Παρασκευής αρχικά στα Δυτικά και στη συνέχεια στις Κεντρικές και ανατολικές περιοχές της χώρας. 

Αναλυτικά 

Από το αύριο το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και τη Δυτική Ηπειρωτική χώρα, οι οποίες σύμφωνα με την ΕΜΥ σταδιακά μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την υπόλοιπη Στερεά και την Αττική, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το Σάββατο σε ολόκληρη τη χώρα αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν αρχικά από τα Δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές. 

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα διατηρηθούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 

Παράλληλα ενισχύονται και οι άνεμοι στα πελάγη όπου η έντασή τους κατά τόπους θα φτάνει τα 7-8 μποφόρ από νότιες διευθύνσεις.