Αγκινάρες αλά πολίτα

Αγκινάρες αλά πολίτα

 

 

 

 

Ένα φαγάκι νόστιμο και θρεπτικό για όλη την οικογένεια. Μια κλασική συνταγή για τις περίφημες αγκινάρες αλά πολίτα.

Υλικά

Μισό πακέτο αγκινάρες καταψυγμένες

2 πατάτες

2 καρότα

2 κρεμμύδια

2 κύβους λαχανικών

αλάτι, πιπέρι

1 λεμόνι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγανάκι ροδίζουμε ελαφρά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε λίγο ελαιόλαδο. Στην συνεχεία πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τους πάτους της αγκινάρας και σκεπάζουμε με νερό. Ρίχνουμε από πάνω το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν οι αγκινάρες. Στη συνέχεια τις πατάτες (κομμένες σε κύβους) και τα ψιλοκομμένα καρότα σε ροδέλες. Αλατοπιπερώνουμε  και τρίβουμε από πάνω τους κύβους λαχανικών. Στο τέλος προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη σε μεσαία φωτιά να βράσει για μια ώρα περίπου. Ανακατεύουμε συχνά και προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται. Όταν έχουμε μαλακώσει όλα τα λαχανικά, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε.

TIP: Συνοδεύετε με τυρί φέτα για μεγαλύτερη απόλαυση.

MykonosDaily.gr σε συνεργασία με το http://www.flowmagazine.gr