Ο κόσμος αλλάζει με αγώνες - Πορεία εκπαιδευτικών το απόγευμα στην Σύρο

Ο κόσμος αλλάζει με αγώνες - Πορεία εκπαιδευτικών το απόγευμα στην Σύρο

 

 

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι φορείς της εκπαίδευσης στην Σύρο έχουν εξαγγείλει πορεία στις 5:30 το απόγευμα στην πλατεία Μιαούλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ Σύρου θα συμμετέχει στην πορεία. Ακολουθεί το μήνυμα της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σύρου για την σημερινή ημέρα.
 

"Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, υπήρξε η κορυφαία στιγμή Αντίστασης απέναντι στην επτάχρονη δικτατορία. Εκείνες τις ημέρες του Νοεμβρίου του 1973, η φωνή του λαού και της νεολαίας για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, έσπασε το καθεστώς φόβου, το κλίμα ηττοπάθειας και τους μηχανισμούς πολιτικού ελέγχου που είχε επιβάλλει η χούντα. Χιλιάδες νέοι άνθρωποι, φοιτητές και εργαζόμενοι, εκφράζοντας το δημοκρατικό αίσθημα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, αψήφησαν την αστυνομική βία, τις ερπύστριες των τεθωρακισμένων και τις σφαίρες των παρακρατικών. Η αιματηρή καταστολή της εξέγερσης άνοιξε τον δρόμο για την κατάρρευση του δικτατορικού καθεστώτος".
 
"Σήμερα δεν έχουμε να αντιπαλέψουμε με ένα δικτατορικό καθεστώς αλλά με μια δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την Τρόικα που εφαρμόζουν μια νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, χρησιμοποιώντας κάθε αυταρχικό μέτρο και εξαθλιώνοντας μια ολόκληρη κοινωνία. Οι αρχικές υποσχέσεις για γρήγορη ανάκαμψη αποδείχτηκαν ωμή εξαπάτηση. Η εικόνα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα αναδεικνύει το μέγεθος της ανθρωπιστικής καταστροφής, γεγονός πρωτοφανές για χώρα σε καιρό ειρήνης". 
 
"Η πραξικοπηματική εισβολή και το σφράγισμα της ΕΡΤ, η ένταση του αυταρχισμού, η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της παιδείας και κυρίως η συνεχιζόμενη εξαθλίωση από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, αποδεικνύουν ότι σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» παραμένει πάντα επίκαιρο. Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε τη πολιτική των μνημονίων. Η έξοδος από τη κρίση είναι εφικτή μόνο εάν πρωταγωνιστεί ένα δυναμικό κίνημα κοινωνικών αντιστάσεων. Ένα κίνημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια".