Βραβείο καινοτομίας στην Κοιν. Σεπ. Τήνου

Βραβείο καινοτομίας στην Κοιν. Σεπ. Τήνου

 
Δύο χρόνια μετά τη σύσταση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Καλλονή-Κελλιά» Τήνου, η «παράτολμη», κατά πολλούς, προσπάθεια δικαιώνεται, καθώς η Κοιν.Σ.Επ. αναγνωρίστηκε ως η πιο καινοτόμα Κοινωνική Επιχείρηση πανελλαδικά, κερδίζοντας το βραβείο Καινοτομίας ανάμεσα σε 57 συμμετέχουσες κοινωνικές επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος στο  διαγωνισμό που διοργανώθηκε φέτος, για πρώτη φορά, από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (και άλλους φορείς), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
 
Ο Συνεταιρισμός αφιερώνει το βραβείο στα μέλη, τους χορηγούς και προπαντός σε όλους τους πολίτες της Τήνου που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το καινοτόμο (και με τη βούλα, πλέον) εγχείρημά. 
 
Δέσμευση του Συνεταιρισμού αποτελεί η δυναμική συνέχιση, σε συνεργασία με όλους τους πολίτες της Τήνου. Παράλληλα όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση "θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το εγχείρημά μας να μεταλαμπαδευτεί και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων,  και να μπορέσει στο άμεσο μέλλον να ανθίσει ένα δίκτυο κοινωνικών, συλλογικών εγχειρημάτων που θα παρέμβουν δυναμικά στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της αξιοποίησης των τοπικών πόρων σε όφελος των τοπικών κοινωνιών".