Συνάντηση του Δημάρχου Μυκόνου με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην διεθνή έκθεση τουρισμού WTM

Συνάντηση του Δημάρχου Μυκόνου με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην διεθνή έκθεση τουρισμού WTM

 


Στη μεγάλη Τουριστική Έκθεση ‘’World Travel Market’’ που λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου 2014 παίρνει μέρος η Μύκονος με ξεχωριστή και αυτόνομη παρουσία στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 
 
Ο Δήμαρχος κος Κωνσταντίνος Κουκάς, ο οποίος βρίσκεται εκεί εκπροσωπώντας τη Μύκονο, συναντήθηκε με την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και μίλησε για τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες που στηρίζουν τον κλάδο, τόσο κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, όσο και κατά την προετοιμασία της.
 
Η συζήτηση επεκτάθηκε τόσο στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όσο και στην εικόνα της Μυκόνου και τη σημασία της και τη συμβολή της στην συνολική εικόνα της χώρας στον υπόλοιπο κόσμο.
 
Η Υπουργός συνομιλώντας με τον Δήμαρχο και την Δημοτική Σύμβουλο Τόνια Ανδρονίκου, που βρίσκεται κι εκείνη στο Λονδίνο υποστηρίζοντας την παρουσία του νησιού, υπογράμμισε την αξιοσημείωτη αύξηση των επισκεπτών στη Μύκονο για τη χρονιά που πέρασε. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί επίσης στην μεγάλη ζήτηση που διαφαίνεται για την επόμενη σεζόν και δεσμεύθηκε να επισκεφθεί το νησί. 
 
Στο πλαίσιο της έκθεσης διενεργούνται συναντήσεις με δημοσιογράφους, τουριστικούς πράκτορες και στελέχη tour operators τόσο από τη Μεγάλη Βρετανία όσο και από πολλές άλλες χώρες.
 
Στις συναντήσεις δίνεται έμφαση τόσο στις γνωστές όσο και στις λιγότερο προβεβλημένες πτυχές της Μυκόνου και της Δήλου ως τουριστικών προορισμών όπως λ.χ. η πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και η υψηλού επιπέδου και πολυποίκιλη γαστρονομία του νησιού. 
 
Στην έκθεση βρίσκονται ακόμα πολλοί ξενοδόχοι και επιχειρηματίες από τη Μύκονο, οι οποίοι ενισχύουν την παρουσία και προβολή του νησιού στους επισκέπτες της έκθεσης.