Επίσημο «άνοιγμα» του Facebook στο ανώνυμο δίκτυο Tor

Επίσημο «άνοιγμα» του Facebook στο ανώνυμο δίκτυο Tor

 
Τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης μέσω του δικτύου ανωνυμίας Tor (The Onion Router) παρέχει πλέον το Facebook στους χρήστες του, στην εποχή μετά τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική δημοσίευση του Άλεκ Μάφετ, μηχανικού λογισμικού του Facebook, «είναι σημαντικό για μας στο Facebook να παρέχουμε τρόπους να χρησιμοποιούν οι άνθρωποι το site μας με ασφάλεια. Οι χρήστες συνδέονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους,  και για αυτό έχουμε εφαρμόσει HTTPS σε όλη μας  την υπηρεσία, καθώς και Perfect Forward Secrecy, HSTS και άλλες τεχνολογίες…αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βελτιωθούμε περισσότερο».

Όπως αναφέρεται, το Tor αποτελεί πρόκληση όσον αφορά σε κάποιες υποθέσεις σχετικά με τους μηχανισμούς ασφαλείας του Facebook, καθώς ο σχεδιασμός του σημαίνει ότι, από πλευράς των συστημάτων του «βασιλιά» των κοινωνικών δικτύων,  κάποιος που φαίνεται τη μια στιγμή να συνδέεται από την Αυστραλία την επόμενη μπορεί να «εμφανιστεί» στη Σουηδία ή στον Καναδά. «Τέτοιου είδους συμπεριφορά μπορεί να υποδεικνύει ότι παρατηρείται πρόσβαση σε έναν χακαρισμένο λογαριασμό μέσω ενός botnet, αλλά για το  Tor αυτό είναι φυσιολογικό» σημειώνει ο Μάφετ.


Διαβάστε τη συνέχεια στη http://www.naftemporiki.gr