Πρεμιέρα για τις χειμερινές αποσπερίδες στην Δημοτική Στέγη Μελέτης Παναγιώτη Κουσαθανά

Πρεμιέρα για τις χειμερινές αποσπερίδες στην Δημοτική Στέγη Μελέτης Παναγιώτη Κουσαθανά

 
Το Φθινόπωρο προχωρά και οι Αποσπερίδες στην Βιβλιοθήκη Παναγιώτη Κουσαθανά - Δημοτική Στέγη Μελέτης Πολιτισμού & Παράδοσης, ξεκινούν. Η πρεμιέρα θα γίνει την Κυριακή 9 Νοεμβρίου και ώρα 7 ακριβώς. 
 
"Από ηχογράφηση και βιντεοσκόπηση της Φιλαρμονικής του Βερολίνου αυτή τη φορά και από την καθιερωμένη συναυλία της κάθε παραμονή πρωτοχρονιάς (Silvesterkonzert, εδώ της πρωτοχρονιάς του 2005 με οδηγό τον μαέστρο της Sir Simon Rattle) θα ακούσομε και θα δούμε τα Carmina Burana (1937), τη διάσημη δραματική καντάτα του Karl Orff (1895-1982) για μεγάλη ορχήστρα, υψίφωνο, τενόρο, βαρύτονο και χορωδίες (ανδρική, γυναικεία, παιδική), ένα έργο από τα πιο προσφιλή και πολυερμηνευμένα της μουσικής του 20ού αιώνα πάνω σε μεσαιωνικούς, «καλογερίστικους» στίχους στα Λατινικά, παλιά Γαλλικά και ιδιωματικά Γερμανικά της Βαυαρίας. Οι στίχοι δεν εξυμνούν, ως όφειλαν, τα θεία και τον μοναστικό βίο, αλλά τον έρωτα και τις άλλες απολαύσεις της ζωής. Η μουσική και οι φωνές των μονωδών σφύζουν από ρυθμό, μελωδία, θεατρικότητα και πειθώ" εξηγεί ο συγγραφέας.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι σε κάθε αποσπερίδα, όπως συνηθίζεται έως τώρα, θ’ ακούγεται εισαγωγικά σύντομο, πεντάλεπτο έως δεκάλεπτο, μουσικό απόσπασμα-έκπληξη από ξεχωριστές, παλιές ή πρόσφατες ερμηνείες μεγάλων έργων της Μουσικής.
 
 
Παραλλήλως, για όσους αγαπούν το βιβλίο θα λειτουργήσει στην Στέγη, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, Λέσχη Ανάγνωσης για Ενήλικες και Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης, υπό την εμπνευσμένη εποπτεία της καθηγήτριας κ. Αγγέλας Καλαφάτη. Περισσότερες λεπτομέρειες  για τη συμμετοχή σας στο τηλέφ. 22890-22646 κατά τις ώρες λειτουργίας της Στέγης Τετάρτη και Παρασκευή 16:30 - 20:30' ή από την ίδια την καθηγήτρια (τηλεφ. 6977281895).