Χωριάτικος κόκορας κρασάτος

Υλικά
1 κιλό κόκορα κομμένο σε μερίδες
2-3 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κανέλα
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ξύδι
1 κρασοπότηρο κρασί
1 κουτί ντοματοχυμό
1,5 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας και ρίχνουμε το κρέας να “θωρακιστεί” (κάνει κρούστα το κρέας και κρατάει μέσα τα υγρά).
Ρίχνουμε λίγο ξύδι και στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί.
Το αφήνουμε λίγο να βράσει και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας.
Το αφήνουμε να βράσει αρκετή ώρα και προσθέτουμε 1,5 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Να ξέρετε ότι ο χωριάτικος κόκορας (ο αλανιάρης) θέλει πιο πολύ ώρα για να βράσει.
MykonosDaily.gr σε συνεργασία με το http://www.flowmagazine.gr/