25 ερωτήσεις για να μάθετε από τα παιδιά "τι γίνεται" στο σχολείο!

25 ερωτήσεις για να μάθετε από τα παιδιά

 

 

 


Πολλές φορές τα παιδιά θεωρούν το σχολείο προσωπική τους υπόθεση και δε μοιράζονται λεπτομέρειες.

 

Αυτό φαίνεται και από τον παρακάτω διάλογο:

 

"Πώς πήγε το σχολείο σήμερα;"
"Καλά."

 

"Πώς πήγε το σχολείο σήμερα;"
"Καλά."
"Πες και κάτι ακόμη βρε παιδάκι μου!"
"Ε, τι άλλο να σου πω, καλά." "Μια χαρά."

 

Σας φαίνεται γνώριμος;
Αν όχι, είστε από τους "τυχερούς". Πολλά είναι τα παιδιά που με το γυρίζουν σπίτι αναμεταδίδουν με λεπτομέρειες όλη την ημέρα τους.


Αν κάτι σας θυμίζει όμως τότε προφανώς τα παιδιά σας ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που δεν επιθυμούν να μοιραστούν τις λεπτομέρειες μαζί σας, ή απλά ο τρόπος που πέφτει αυτή η ερώτηση είναι τόσο γενικός και αόριστος που πραγματικά δεν έχουν τι να πουν, ενώ κατά τα άλλα θα ήταν πρόθυμα!

 

Η blogger Liz Evans, εκπαιδευτικός η ίδια, ήρθε αντιμέτωπη αρκετές φορές με τις μονολεκτικές, άδειες απαντήσεις "καλά", "μια χαρά" και άλλες παρόμοιες και αποφάσισε να κάνει μια λίστα πρωτότυπων και απρόσμενων ερωτήσεων που θα δελέαζαν τα παιδιά της να απαντήσουν.


Έτσι, εκείνα θα το έβρισκαν διασκεδαστικό, θα της μετέφεραν πληροφορίες χωρίς να εχουν την αίσθηση ότι δίνουν αναφορά κι εκείνη σίγουρα θα γινόταν πιο ευχάριστη απέναντί τους.


Συγχρόνως θα μάθαινε και όλα όσα θα ήθελε τόσο για την καθημερινότητά τους όσο όμως και για τον τρόπο που σκέφτονται και πράττουν τα παιδιά της όταν εκείνη δε θα ήταν παρούσα - ποιος ξέρει, ίσως και πολλά παραπάνω!

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο http://www.thessalonikiartsandculture.gr/