Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην Τέχνη

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην Τέχνη

 

 

 


Με τέσσερις Έλληνες ανάμεσα στους καλύτερους εικαστικούς καλλιτέχνες ψηφιακής εικόνας και νέων τεχνολογιών, τα 75 ψηφιακά έργα τέχνης, που διεκδίκησαν το κορυφαίο βραβείο ανά τον κόσμο, το Lumen Prize, παρουσιάζονται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, από σήμερα, Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, έως τις 30 Νοεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σε επιμέλεια της Μαριλένας Β. Καρρά, η έκθεση «The Lumen Prize», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, περιλαμβάνει τα 50 επικρατέστερα έργα του 2013, μαζί με τα 25 έργα που διακρίθηκαν το 2014, τα οποία θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά εκτός Cardiff (έδρα του βραβείου). Ανάμεσά τους, θα είναι και το έργο «Αποδημία» της Ελληνίδας εικαστικού Κατερίνας Αθανασοπούλου, που απέσπασε το πρώτο βραβείο της περσινής διοργάνωσης. Το έργο της, μια τρισδιάστατη ψηφιακή αλληγορία για την Αθήνα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους «Εικαστικούς Διαλόγους» του 2012, κατόπιν ανάθεσης της Στέγης.


Το Lumen Prize αποτελεί το κορυφαίο βραβείο ψηφιακών έργων τέχνης παγκοσμίως. Θεσμοθετήθηκε το 2011 και απονέμεται κάθε χρόνο σε έργα που δημιουργήθηκαν με ψηφιακά μέσα, με στόχο την ανάδειξη αυτής της διαρκώς μεταβαλλόμενης μορφής τέχνης. Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, οι επικρατέστερες συμμετοχές «ταξιδεύουν», με την έκθεση The Lumen Prize, σε όλο τον κόσμο. Φέτος, αυτή η εντυπωσιακή έκθεση, αφού περάσει από το Χονγκ Κονγκ και λίγο πριν φτάσει στη Νέα Υόρκη, κάνει μία στάση στην Αθήνα.

 

MykonosDaily.gr σε συνεργασία με την http://www.naftemporiki.gr/