Ρεπορτάζ από την παρουσίαση βιβλίων της Ρένας Ρώσση - Ζαϊρη

Ρεπορτάζ από την παρουσίαση βιβλίων της Ρένας Ρώσση - Ζαϊρη

Πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ, η παρουσίαση βιβλίων της συγγραφέως Ρένα Ρώσση – Ζαϊρη. Η συγγραφέας μίλησε για τα 4 από τα 9 μυθιστορήματα που έχει γράψει, αναφέροντας πως σε κάθε βιβλίο της οι ήρωες της ταξιδεύουν σε διαφορετικά μέρη.


Η κ. Ρώσση ήταν από μικρή ανάμεσα στα βιβλία, μιας και ο πατέρας  της είχε τον εκδοτικό οίκο Ρώσση. Την μητέρα της την έχασε πολύ μικρή και δεν πρόλαβε να την γνωρίσει, έτσι επέλεξε να γίνει νηπιαγωγός. Λόγω του ότι παντρεύτηκε σε μικρή ηλικία, σπουδάζοντας είχε και δύο παιδιά.

Η συγγραφέας έχει γράψει συνολικά εννέα μυθιστορήματα, όμως το ένατο ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνιση του το Μάιο του 2014. Το πρώτο το έγραψε το 2005 και λεγόταν «Ο τελευταίος χορός της Σαλώμης».  Σε κάθε μυθιστόρημά της, όπως ανέφερε η συγγραφέας, γίνεται ένα με την ηρωίδα ή τον ήρωα της και βιώνει της καταστάσεις μαζί τους, κάνοντας τους αναγνώστες να γίνονται κι εκείνοι ένα με την ιστορία.

Έχει γράψει πάνω από 200 παιδικά βιβλία εκ των οποίων στο καθένα θέτει και από έναν διαφορετικό στόχο, την αγάπη, τη διαφορετικότητα κ.α. Έπειτα από τόσα χρόνια εμπειρίας μπορεί να τελειώσει και σε μια εβδομάδα ένα παιδικό βιβλίο αλλά της είναι πιο δύσκολο να γράψει ένα παιδικό βιβλίο από ένα μυθιστόρημα. Τα βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Παρών στην χθεσινοβραδινή παρουσίαση ήταν και η συγγραφέας κα Αφροδίτη Βακάλη.

Σήμερα το πρωί η κα Ρώσση, επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό και συνομίλησε για τα παιδιά.

Η επίσκεψη της συγγραφέως στην Μύκονο εγινε μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα μία ακόμη παρουσιάση των παιδικών της βιβλίων θα γίνει απόψε στην ΚΔΕΠΠΑΜ. Συνδιοργανωτές των παρουσιάσεων είναι η ΚΔΕΠΠΑΜ και το Βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΧΩΡΑ.  

Παράλληλα στην Δημοτική Πινακοθήκη, αίθουσα Μαρίας Ιγγλέση, πραγματοποιείται μέχρι την Κυριακή Έκθεση Βιβλίου. 

Μαρία Καμμή

Η κα Ζαϊρη κατά την διάρκεια της παρουσίασης Η κα Ζαϊρη κατά την διάρκεια της παρουσίασης
Μαθήτρια του Δημοτικού προσφέρει λουλούδια στην συ Μαθήτρια του Δημοτικού προσφέρει λουλούδια στην συ
Συγχαρητήρια από τις κ.κ. Γιαννοπούλου και Τσίτου Συγχαρητήρια από τις κ.κ. Γιαννοπούλου και Τσίτου
Υπογράφωντας τα βιβλία της στην Δημοτική Πινακοθήκ Υπογράφωντας τα βιβλία της στην Δημοτική Πινακοθήκ
Οι συγγραφείς κυρίες Ζαϊρη και Βακάλη στην έκθεση Οι συγγραφείς κυρίες Ζαϊρη και Βακάλη στην έκθεση