190.000€ για την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αγορές του εξωτερικού

190.000€ για την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αγορές του εξωτερικού

 

 

 


Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για την έγκριση της σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για το έργο «Τουριστική προβολή της ΠΝΑΙ σε αγορές του εξωτερικού», ύψους 190.000 ευρώ. 

 

«Η σύναψη προγραμματικής  σύμβασης, αποτελεί την έμπρακτη αναγνώριση  της υποχρέωσής μας  να συνεργαστούμε με τους φορείς της αγοράς, για θέματα που αφορούν άμεσα την ίδια. Αποτελεί ιερή υποχρέωσή μας η συνεργασία με την αγορά, οποία σήμερα αποτυπώνεται στην  θεσμική συνεργασία της ΠΝΑΙ ως διοικητικής αρχής, με τον θεσμικό παράγοντα, το Επιμελητήριο της Δωδεκανήσου, στο οποίο απευθύνονται όλες οι πρωτοβάθμιες οργανώσεις  της τοπικής αγοράς» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση.

 

Η προγραμματική σύμβαση αφορά σε ενέργειες  και δράσεις που πρέπει να σχεδιαστούν, σε πρωτοβουλίες και έργα που πρέπει να γίνουν, ώστε με λιγότερα χρήματα να επιτευχθούν τα μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη.

 

"Στις πρώτες  50 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων μας, δείξαμε ότι πιστεύουμε και κάνουμε πράξη όλα εκείνα που συζητάμε εδώ και πολλά χρόνια" τόνισε ο κ. Χατζημάρκος και ζήτησε την συμπόρευση στη χάραξη της τουριστικής στρατηγικής και στην προσέλκυση επενδύσεων. 

 

"Ένα μεγάλο κεφάλαιο που έχουμε να διαχειριστούμε, είναι το ΕΣΠΑ για τη νέα προγραμματική περίοδο.  Είναι σημαντικό το γεγονός ότι το ΕΣΠΑ  περιορίζεται μόνο στην χάραξη των αξόνων του. Η εξειδίκευση των δράσεων είναι δική μας υπόθεση. Το επόμενο βήμα λοιπόν για μας, είναι η εξειδίκευση των πόρων. Αυτό σημαίνει ότι  έχουμε την ευκαιρία να υποβάλουμε σκέψεις και μέτρα στην ΕΕ και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου να προτείνει συγκεκριμένες δράσεις, που θα τις κάνουμε μέτρα, τα οποία θα προκηρυχθούν στη νέα προγραμματική περίοδο. Αποτελεί  μια ιστορική και πολύ μεγάλη ευκαιρία! Περιμένω από σας να συστήσετε μια ομάδα εργασίας και σε συνεργασία με την διαχειριστική αρχή να υποβάλουμε συγκεκριμένες προτάσεις" κατέληξε ο κ. Χατζημάρκος.

 

Ο  Περιφερερειάρχης Νοτίου Αιγαίου πρόσθεσε ότι στενή συνεργασία της ΠΝΑΙ θα υπάρξει και με το Οικονομικό Επιμελητήριο, ενώ ανάλογη προγραμματική σύμβαση θα υπογραφεί και με το Επιμελητήριο των Κυκλάδων.