«Λανθασμένη» χαρακτηρίζει η ΚΕΠΟΜ την απόφαση περί μείωσης των Δημοτικών Τελών και ζητά επανεξέταση

«Λανθασμένη» χαρακτηρίζει η ΚΕΠΟΜ την απόφαση περί μείωσης των Δημοτικών Τελών και ζητά επανεξέταση

 

Μια σειρά από λόγους που το νησί έμεινε «μετεξεταστέο» στην καθαριότητα το καλοκαίρι που πέρασε επισημαίνει η δημοτική σύμβουλος κ. Άννα Καμμή. Η εκπρόσωπος της ΚΕΠΟΜ χαρακτηρίζει «προεκλογικό λαϊκισμό» την απόφαση του Δ.Σ. περί μείωσης των Δημοτικών τελών «στην πιο βρώμικη από ποτέ Μύκονο» τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι όλα αυτά έρχονται «“…σαν αποτέλεσμα  της  κακοδιαχείρισης  της υπηρεσίας καθαριότητας και του υπεύθυνου  για χρόνια Αντιδημάρχου, της αδιαφορίας, της κωλυσιεργίας και της ανικανότητας της διοίκησης του Δήμου».

Όπως επισημαίνει η ίδια «το ΔΣ με την απόφασή του  κατά πλειοψηφία  για μείωση των τελών καθαριότητας, έρχεται να καταδικάσει για το 2014 το νησί σε χειρότερη κατάσταση σε αυτόν τον τομέα, στερώντας του τα πολύτιμα έσοδα που με σωστή διαχείριση θα έφερναν και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι καταστροφικές συνέπειες αυτής της απόφασης θα φανούν μετά το 2015,τότε που θα είμαστε αναγκασμένοι να αυξήσουμε τα τέλη καθαριότητας δυσανάλογα».


Παράλληλα επισημαίνει ότι πολλά από τα έξοδα που θα γίνουν έως το τέλος του 2013 αφορούν στα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από την Περιφέρεια για την κακή διαχείριση του ΧΑΔΑ και του ΧΥΤΑ, ενδεικτικό της κατάστασης που υπάρχει σε αυτόν τον τομέα.
 

Η ΚΕΠΟΜ θεωρεί την απόφαση αυτή του ΔΣ λανθασμένη καθώς η απόκλιση εσόδων – εξόδων για το 2013 είναι συγκυριακού χαρακτήρα και θα έπρεπε να ξεπεραστεί με την στοιχειώδη πολιτική βούληση και ζητά άμεσα την επανεξέταση του θέματος, αφού όπως τονίζει «η μείωση των ανταποδοτικών τελών δεν λήφθηκε ως απόρροια των αρχών κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, ούτε  στο πλαίσιο της γενικότερης  οικονομικής κρίσης. Η εισήγηση του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας βασίζεται σε συγκεκριμένο σκεπτικό που για τους δικούς του λόγους επικαλείται, όμως  τα ποσά είναι απόρροια συγκεκριμένων πρακτικών που καταδεικνύουν αδυναμία και ανικανότητα που έχουν να κάνουν με την διοίκηση. Ενδεχομένως οι πολιτικοί υπερασπιστές της μείωσης αυτής  να προσδοκούν πολιτικά οφέλη ενόψει και των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, όμως  τέτοιου είδους λογικές οδήγησαν τα θέματα του δημόσιου βίου σε αδιέξοδα» καταλήγει η κα Καμμή.