«Γευματίστε» σε 7 από τα πιο ακριβά εστιατόρια της Ευρώπης

«Γευματίστε» σε 7 από τα πιο ακριβά εστιατόρια της Ευρώπης

 

 

 

Μπείτε, έστω και διαδικτυακά, στα 7 από τα ακριβότερα εστιατόρια της Ευρώπης και φανταστείτε πώς θα ήταν ένα γεύμα σε κάποιο από αυτά…

 Μοιάζουν με… ναούς του φαγητού, σερβίρουν γεύματα υψηλών προδιαγραφών και οι τιμές τους δεν θυμίζουν σε τίποτα Ευρώπη της κρίσης, αφού το κόστος ενός μόνο πιάτου μπορεί να φτάνει… τριψήφιους αριθμούς και ένα μπουκάλι κρασί να αγγίζει ένα μηνιάτικο.

Ανταποδίδουν, βέβαια, με πιάτα μαγειρεμένα με τα πιο ακριβά υλικά του κόσμου, όπως χαβιάρι, τρούφα, μπλε αστακό και άλλα τέτοια πανάκριβα προϊόντα, σερβιρισμένα σε παραμυθένια σκηνικά.

Επειδή, όμως, δύσκολα θα τα επισκεφτεί κάποιος, ας τους ρίξουμε μια κλεφτή ματιά.

Sketch, Λονδίνο
Το πανάκριβο αυτό λονδρέζικο εστιατόριο δημιούργησε ένα σχετικό σάλο όταν πρωτοάνοιξε το 2002, αφού ο κόσμος σχεδόν…. έχανε τις αισθήσεις του στη σκέψη να πληρώσει 50 ευρώ για ένα ορεκτικό. Οι τιμές του και η παράξενη διακόσμησή του ακόμη προκαλούν μια σχετική αναστάτωση και το a la carte μενού του παραμένει αρκετά ακριβό, γι’ αυτό και το μενού των 7 πιάτων στην τιμή-προσφορά των 120 ευρώ είναι αρκετά δημοφιλές σε σχέση με τα υπόλοιπα. Χαρακτηριστικό πιάτο: Γαρίδες «σκάμπι» μαγειρεμένες με 5 διαφορετικούς τρόπους, από ωμές μέχρι στο γκριλ.


Δείτε τη συνέχεια στο http://www.clickatlife.gr/