Μήνυμα Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μήνυμα Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

 

 

 

Στο μήνυμα του για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου αναφέρει:
 
"Tα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940, o Ιωάννης Μεταξάς στεκούμενος απέναντι στην φασιστική επιθετικότητα, με μία μόνο λέξη, εκπροσώπησε και εξέφρασε όλο το ελληνικό έθνος. Την μία μόνο λέξη που οι Έλληνες στρατιώτες στην συνέχεια έκαναν λάβαρο νίκης στα βουνά της Ηπείρου κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες. 
 
Σήμερα, σε μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, που το ελληνικό έθνος δοκιμάζεται για ακόμη μία φορά, βιώνοντας ακραίες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, ο εορτασμός της εθνικής μας επετείου οφείλει να μας βρει ενωμένους. 
 
Ενωμένους απέναντι σε όλα όσα πλήγωσαν και ταπείνωσαν την κοινωνία μας. Ενωμένους απέναντι στην αδράνεια, στις μικροπολιτικές, στις στρεβλώσεις. Ενωμένους σαν μια γροθιά για να κερδίσουμε ξανά την περηφάνια μας, για να σταθούμε στα πόδια μας και όπως οι ένδοξοι πρόγονοί μας να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ σε όλα όσα μας κρατούν μακριά από την ανόρθωση και την ευημερία της Ελλάδας μας. Με αυτόν τον τρόπο θα τιμήσουμε ουσιαστικά και όλους όσους έπεσαν υπέρ τιμής και πατρίδος για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα την ελευθερία μας".