Χοιρινό με λεμονάτη σάλτσα και κρασάτες πατάτες

Χοιρινό με λεμονάτη σάλτσα και κρασάτες πατάτες

 

 

 

 

Βάλτε στο ταψί το χοιρινό και τις πατάτες… και απολαύστε μια συνταγή «βουτηγμένη» στο άρωμα του κρασιού και του χυμού λεμονιού. Ένα εύκολο φαγητό που μέσα σε 60 λεπτά θα γεμίσει την κουζίνα σας με γεύσεις και μυρωδιές πάπρικας, κρεμμυδιού και σκόρδου. Καλή σας όρεξη!

Υλικά

1 κιλό χοιρινό (σπάλα)

½ κιλό πατάτες

3 κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

1 φλ.  χυμό λεμονιού

2 φλ.  ελαιόλαδο

1 ποτήρι λευκό κρασί

Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση

    Σε ένα ταψάκι απλώνετε τα κρεμμύδια, τα οποία έχετε κόψει σε λεπτές ροδέλες. Από πάνω ρίχνετε το κρέας με το αλατοπίπερο, το σκόρδο, τη ρίγανη και στο τέλος ραντίζετε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 1 ώρα στους 180ο C.  Αν χρειασθεί του ρίχνετε ½ ποτηράκι νερό.
    Όσο το κρέας ψήνεται ετοιμάζετε τις πατάτες. Τις τηγανίζετε ελαφρά να μισοψηθούν.
    Στη συνέχεια τις βάζετε σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε την πάπρικα και το κρασί. Τις βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν εντελώς το κρασί.
    Σερβίρετε μια μερίδα χοιρινό με τα κρεμμύδια και λίγες πατάτες.

MykonosDaily.gr σε συνεργασία με το http://www.flowmagazine.gr/