Διακοσμώντας τον χώρο γύρω από την τηλεόραση

Διακοσμώντας τον χώρο γύρω από την τηλεόραση

 

 

 

 
Για χρόνια πρωταρχικό καθήκον των σχεδιαστών ήταν να κρύψουν το ογκώδες κουτί. Όταν η τηλεόραση έγινε επίπεδη, οι σχεδιαστές ανακουφίστηκαν! Οι άνθρωποι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να αγκαλιάσουν την επίπεδη οθόνη, γρήγορα όμως ένιωσαν ότι κάτι δεν πάει καλά με τον χώρο γύρω από την τηλεόραση, σαν να φαίνεται άδειος, κενός, ψυχρός σαν κάτι να λείπει. Πολλοί, λοιπόν, θεώρησαν πρόκληση να ασχοληθούν με τη διακόσμηση γύρω από το μαύρο κουτί, αφού εξακολουθεί να αποτελεί ένα αντιαισθητικό στοιχείο. Πώς μπορείτε, άραγε, να επιστήσετε την προσοχή αλλού και να μετατρέψετε τον χώρο αυτό από μία αδιάφορη γωνιά σε ένα έργο τέχνης;
 
Πιο ειδικά, σύμφωνα με τις συμβουλές που δίνει το flowmagazine μπορείτε να προχωρήσετε στη δημιουργία μιας ασύμμετρης γκαλερί στον τοίχο. Εικόνες, ζωγραφιές και ιδιαίτερες στιγμές μπορούν να ανακατευθούν και να χαρίσουν μία ιδιαίτερη διακοσμητική νότα στο σπίτι σας. Ένα μυστικό για ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα είναι να έχετε στο μυαλό σας τη διάταξη τοποθετημένη πάνω σε έναν κοινό άξονα, για παράδειγμα το κάτω άκρο όλων των κάδρων να είναι σε μια υποθετική ευθεία γραμμή.
 
Προς την κατεύθυνση αυτή, κινηθείτε στην επιλογή ασπρόμαυρης παλέτας και η τηλεόραση με τη σειρά της θα προβεί σε δύο υποσχέσεις: «Θα ενσωματωθώ άψογα στο ντεκόρ, θα εξακολουθώ να λειτουργώ, αλλά δεν θα είμαι το κυρίαρχο σημείο εστίασης του δωματίου».
 
Παράλληλα, για μία πιο ενδιαφέρουσα και ασυνήθιστη παρέμβαση αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και ενεργοποιήστε τη δημιουργικότητά σας. Συνοδεύστε την τηλεόραση με καθρέφτες, ξύλινα παντζούρια και vintage αντικείμενα, και εσείς οι ίδιοι θα ξεχάσετε την ύπαρξή της.
 
Ας περιπλανηθούμε και σε άλλες εναλλακτικές λύσεις…
 
Καλούμαστε να σκεφτούμε το ζήτημα οργάνωσης και ταξινόμησης αγαπημένων αντικειμένων, cd, βιβλία, κορνίζες, διακοσμητικά. Όλα μπορούν να οργανωθούν με τον κατάλληλο τρόπο γιατί όχι και γύρω από την τηλεόραση. Αν έχετε τη δυνατότητα να επενδύσετε σε μία κατασκευή τόσο το καλύτερο.
 
Τι θα λέγατε να ανάγετε την ίδια επιτοίχια τηλεόρασή σας σε έργο τέχνης; Δεν έχετε παρά να την πλαισιώσετε με κορνίζα φτιαγμένη από ξύλο δική σας κατασκευής. Το εγχείρημα αυτό απαιτεί απλά εργαλεία και βασικές δεξιότητες ξυλουργικής.
 
Τέλος, κλείστε τα μάτια και φανταστείτε το εξής σκηνικό. Η τηλεόραση βρίσκεται πάνω σε μία κονσόλα και πίσω δύο μεγάλα έργα τέχνης δεσπόζουν μεγαλόπρεπα, ενώ δύο μικρότερα ολοκληρώνουν δεξιά και αριστερά τη σύνθεση. Δύο καρέκλες κάθονται μπροστά επιτρέποντας την τέχνη να μιλήσει κάνοντας μία αρχιτεκτονική δήλωση, ενώ ένας μεγάλος λευκός λαμπτήρας δίνει φως στη δραματική αυτή εικόνα.