Το πρωί η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με την ουκρανική Khmelnytskyi

Το πρωί η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με την ουκρανική Khmelnytskyi

 

 

Για σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη η συνάντηση στελεχών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με Ουκρανούς αξιωματούχους στην Ρόδο. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Μαχαιρίδης και ο Ουκρανός ομόλογός του της Περιφέρειας του Khmelnytskyi, πρόκειται να υπογράψουν πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο Περιφερειών Ελλάδας και Ουκρανίας. 

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας υλοποιεί την εξωστρεφή στρατηγική της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με άξονα τη διασύνδεση ευρωπαϊκών περιφερειών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, ο πρωτογενής τομέας παραγωγής, η εκπαίδευση, η έρευνα και η καινοτομία.

Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση είναι οι τοπικοί φορείς του τουρισμού και πολιτικά στελέχη. Τη δωδεκαμελή αντιπροσωπεία των Ουκρανών, με επικεφαλής τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Volodymyr Shkurov, θα απαρτίζουν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, Vasyl Iadukha, η Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Khmelnytskyi, Nataliya Byelyakova, και ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας διανομής ρεύματος Khmelnytskoblenergo, Oleksandr Shpak.