Μητέρες των Κυκλάδων στηρίζουν τον Πανελλαδικό Δημόσιο θηλασμό

Μητέρες των Κυκλάδων στηρίζουν τον Πανελλαδικό Δημόσιο θηλασμό

 

 

 

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει τον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 38 πόλεις της Ελλάδας. Η ‘’Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κυκλάδων’’ συμμετέχει σε αυτή την εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό και σας περιμένει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11.00 πμ:

στη Μύκονο, στο Γουμενιό (στo πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου),

στη Νάξο στη Πλατεία Μανδηλαρά,

στη Σαντορίνη στα Φηρά (έξω από την Εφορία) και

στη Σύρο, στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη», στην Πλατεία Μιαούλη.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού καθιερώθηκε διεθνώς το 1992 από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Υποστηρίζουμε τον θηλασμό: Υποστηρίζουμε τις μητέρες».

Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 μ.μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας.

Σε αυτή τη γιορτή δίνεται η αφορμή μητέρες - μέλη των ομάδων του Δικτύου, να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος της εκδήλωσης είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.

Στη Νάξο και στη Σαντορίνη η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί για πρώτη χρονιά, στη Μύκονο για δεύτερη και στη Σύρο για τέταρτη.

Φέτος η εκδήλωση στη Σύρο πραγματοποιείται με την συνεργασία του συλλόγου "ΔΙΚΑΙΩΜΑ" (Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία και Ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες Κυκλάδων).

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες ή υπό σκέψη μητέρες, πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους και λοιπούς συγγενείς, όλους όσους στηρίζουν τον μητρικό θηλασμό και θέλουν να ενημερωθούν, να γιορτάσουν μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.