Διαμαρτυρία κατοίκων από τα Διβούνια στο Δ.Σ. για να μην κλείσει η πρόσβαση προς την παραλία της Αγ. Άννας

Διαμαρτυρία κατοίκων από τα Διβούνια στο Δ.Σ. για να μην κλείσει η πρόσβαση προς την παραλία της Αγ. Άννας

 

 

 

 
Αντιπροσωπεία κατοίκων από τα Διβούνια του Καλαφάτη βρέθηκε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και έθεσε το θέμα της πρόσβασης στην παραλία της Αγίας Άννας στον Καλαφάτη, μετά την δημιουργία τοιχίου από την εταιρία που έχει αγοράσει την περιοχή. 
 
«Τα σπίτια μας τα χάσαμε» αναφέρουν οι κάτοικοι «ας μην χάσουμε και την παραλία» τονίζουν.
 
Αφορμή για την σημερινή επίσκεψη των κατοίκων από το ψαροχώρι του Καλαφάτη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η κατασκευή τοιχίου περίφραξης στην περιοχή που έχει αγοραστεί από αμερικανή εταιρία στον «λαιμό» των διβουνίων και εκτείνεται μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο.
 
Σκοπός της εταιρίας είναι η ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή και φόβος των κατοίκων η επικείμενη «ιδιωτικοποίηση» της παραλίας της Αγίας Άννας. Παράλληλα οι κάτοικοι ζητούν να μην αποκλειστεί η πρόσβαση στο παρεκκλήσι που βρίσκεται στα Διβούνια. 
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο επικαλούμενο το Νόμο 2971/2001 που ορίζει ότι ο
αιγιαλός και η παραλία είναι πράγματα κοινόχρηστα και ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο το οποίο τα προστατεύει και τα διαχειρίζεται και επισημαίνοντας ότι η προστασία του οικοσυστήματος των ζωνών αυτών είναι ευθύνη του κράτους κύριως δε προορισμός τους είναι η ελεύθερη πρόσβαση προς αυτές. 
 
Επιπροσθέτως η υφιστάμενη οδός της συγκεκριμένης περιοχής η οποία προυπάρχει εδώ και 50 και πλέον έτη το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να προστατεύσει την ακώλυτη πρόσβαση του αιγιαλού και της παραλίας της περιοχής Διβούνια, τους χαρακτηρισμένους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και τον δημόσιο χαρακτήρα της περιοχής.
Η απόφαση θα σταλεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς.