Εργοτάξιο πάλι το νέο λιμάνι το καλοκαίρι του 2015

Εργοτάξιο πάλι το νέο λιμάνι το καλοκαίρι του 2015

 

 

 


Η εγκατάσταση εργοταξίου στο νέο λιμάνι του Τούρλου για την ολοκλήρωση της  γ’ φάσης του έργου που θα σηματοδοτήσει και την ολοκλήρωση ενός έργου που κλείνει 20ετία από την έναρξή του, στάθηκε αφορμή για προβληματισμό και συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου.
 
Ο λόγος για τον προβληματισμό ήταν η εγκατάσταση εργοταξίου εντός του χώρου του λιμένα και των προβλημάτων που ενδέχεται να δημιουργήσει. Η εταιρία ανάδοχος του έργου η οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπέγραψε χθες την σύμβαση για την ανάληψη του έργου στο Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων, ζήτησε με αίτησή της στο Δ.Σ. την παραχώρηση χώρου στο νέο λιμάνι για την τοποθέτηση του εργοταξίου. 
 
Το έργο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες ή στην καλύτερη περίπτωση σε 14. Ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις το επόμενο καλοκαίρι το λιμάνι του Τούρλου στην είσοδό του και μέχρι απέναντι από την προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων θα έχει μετατραπεί και πάλι σε εργοτάξιο με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει τόσο για την εικόνα του νησιού, όσο και για τις αντικειμενικές δυσκολίες και προβλήματα (σκόνης, ηχορύπανσης κλπ.) που τυχόν να υπάρξουν.
 
Τα έργα θα ξεκινήσουν  από το τελείωμα της γλίστρας και μέχρι την περιοχή που βρίσκεται μετά τον κύκλο, απέναντι από την περιοχή Segen προς την κατεύθυνση του Αγίου Στεφάνου και περιλαμβάνουν τους χώρους παρκινγκ του λιμανιού.
 
Η απόφαση για την παραχώρηση του χώρου ήταν ομόφωνη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου το οποίο ωστόσο ζήτησε την προσοχή και την επαγρύπνηση των αρμόδιων φορέων για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του λιμανιού κυρίως τους θερινούς μήνες.