Ν. Υόρκη: Θετικός στον Έμπολα γιατρός που νοσηλεύεται σε καραντίνα

Ν. Υόρκη: Θετικός στον Έμπολα γιατρός που νοσηλεύεται σε καραντίνα

 

 

 Θετικός στον ιό Έμπολα είναι ο γιατρός που εμφάνισε συμπτώματα της θανατηφόρου νόσου και νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα νοσοκομείου της Νέας Υόρκης.

Στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, ανέφερε πως ότι δρ Γρεγκ Σπένσερ είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του αιμορραγικού πυρετού στη μεγαλύτερη αμερικανική πόλη.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο δρ Γρεγκ Σπένσερ έχει τεθεί σε καραντίνα στο νοσοκομείο Μπέλβιου της Νέας Υόρκης. Ο γιατρός που είναι στέλεχος του Πρεσβυτεριανού νοσοκομείου της Νέας Υόρκης, είχε επισκεφτεί στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα την Γουινέα, μία από τις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία του Έμπολα.

Όταν επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες εμφάνισε πυρετό και γαστρεντερική δυσφορία, συμπτώματα που αναλογούν στον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης ανέφεραν ότι ο δρ Σπένσερ έχει έρθει σε επαφή με «ελάχιστους ανθρώπους» μετά την επιστροφή του απο τη Γουινέα στις 17 Οκτωβρίου και την άφιξή του στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης. Η επίτροπος των υπηρεσιών Υγείας της Νέας Υόρκης Μέρι Τράβις Μπάσετ διευκρίνισε συγκεκριμένα ότι ο δρ Σπένσερ ήρθε σε επαφή συνολικά με τρία άτομα. Πρόκειται για δύο φίλους του και τη μνηστή του που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Σύμφωνα επίσης με την επίτροπο, ο διαμέρισμα του Σπένσερ στη συνοικία Χάρλεμ του Μανχάταν έχει αποκλεισθεί.


Τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν από την πλευρά τους ότι ο ασθενής «υποβλήθηκε (κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο JFK) στον διευρυμένο έλεγχο στον οποίο υποβάλλονται όλοι οι ταξιδιώτες» που επιστρέφουν από τις χώρες της δυτικής Αφρικής. Ο γιατρός «πέρασε από πολλαπλά επίπεδα ελέγχου και δεν είχε πυρετό ούτε άλλα συμπτώματα ασθένειας», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

 

MykonosDaily.gr σε συνεργασία με την http://www.naftemporiki.gr/