Πώς να κάνετε δημοφιλή τον λογαριασμό σας στο Facebook

Πώς να κάνετε δημοφιλή τον λογαριασμό σας στο Facebook

 

 

 

Mία ενδιαφέρουσα έρευνα δημοσίευσε στις αρχές του μήνα ο Independent για τις συνήθειες των χρηστών του πιο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, που αριθμεί 829 εκατομμύρια ημερήσιους ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο,όπως αναφέρει η athensvoice.gr.

 Στην έρευνα απαντήθηκε τι αρέσει και τι ενοχλεί στο Facebook, ποιοι λογαριασμοί θεωρούνται ελκυστικοί και ποιοι εκνευριστικοί.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η βρετανική εφημερίδα το 22% απάντησε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από αυτούς που καυχιούνται για το πόσο υπέροχη είναι η ζωή τους: «Σε κάνει να θέλεις να πατήσεις το unfriend κάθε φορά που τους βλέπεις να ευγνωμονούν για όλα τα καλά που έχουν» (…)«Υπάρχουν χρήστες που έχουν λογαριασμό απλά και μόνο για να διαφημίσουν πόσο υπέροχα κυλάει η ζωή τους και πόσο ευγνώμονες είναι γι’ αυτό».

Το 26% είπε ότι βαριέται να βλέπει ζευγάρια να ανταλλάζουν post με «γλυκανάλατα μηνύματα» και «χαζοχαρούμενα υποκοριστικά». Πολλοί απάντησαν ότι αυτό δείχνει έλλειψη επικοινωνίας, καθώς… «εάν υπήρχε πραγματική επιθυμία στο ζευγάρι θα τα έλεγαν στο inbox ή ακόμα καλύτερα όταν βρίσκονταν από κοντά».

Παράλληλα, το 19% απάντησε ότι θεωρεί απωθητικούς όσους ανεβάζουν ακατάπαυστα status στη σελίδα τους και πλημμυρίζουν με «άχρηστες πληροφορίες» τους τοίχους των ακολούθων και των φίλων τους.

Την ίδια ώρα όμως ενοχλητικούς θεωρούν οι χρήστες του facebook σύμφωνα με την έρευνα -πέρα από τους πολύ ευτυχισμένους και τους πολύ δυστυχισμένους- και αυτούς που γκρινιάζουν υπερβολικά για όσα συμβαίνουν στους ίδιους ή στην κοινωνία, τους φανατικούς της υγιεινής ζωής και φυσικά τους stalkers.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει στη σελίδα του ο Independent, στο facebook ανεβαίνουν καθημερινά 350 εκατομμύρια φωτογραφίες, ενώ το δίκτυο υπολογίζει ότι μέχρι τον περσινό Σεπτέμβρη οι χρήστες είχαν ανεβάσει σχεδόν 250 δισεκατομμύρια φωτογραφίες! Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι οι χρήστες ανεβάζουν κάθε δευτερόλεπτο 4.000 φωτογραφίες.