Μήλα έχετε... Κανέλα; Τότε ήρθε η ώρα για ένα απλό και υπέροχο γλύκισμα: Μήλα με κανέλα στο φούρνο!

Μήλα έχετε... Κανέλα; Τότε ήρθε η ώρα για ένα απλό και υπέροχο γλύκισμα: Μήλα με κανέλα στο φούρνο!

 

 


Τα απογεύματα που οι ρυθμοί πέφτουν δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναζητούν κάτι γλυκό που θα τους δώσει γεύση, θα τους φτιάξει την διάθεση και δεν θα τους γεμίσει θερμίδες. 

Αν κι εσείς είστε ανάμεσα σε αυτούς, σας προτείνουμε ένα ξεχωριστό γλυκό, με λίγες θερμίδες, που μπορείτε ωστόσο να απολαύσετε όλες τις ώρες! 

Μήλα με κανέλα στο φούρνο!

Υλικά Για 2-4 άτομα 

4 κόκκινα μεγάλα μήλα 
 
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί 
 
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι 
 
ξύσμα από ένα πορτοκάλι  
 
1 ρίζα τζίντζερ ελάχιστα τριμμένη, περίπου 1 κουταλιά της σούπας 
 
1 -2 ξυλαράκια κανέλας ή 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα 
 
100 γραμμάρια αμύγδαλα σε νιφάδες 
 
προαιρετικά 2 κουβερτούρες 
 
Εκτέλεση 
 
Σε ένα καθαρό μπολ πιάνουμε ένα – ένα τα μήλα και τα καθαρίζουμε ολόκληρα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού ,κόκκινο κρασί και κανέλα. Έπειτα ρίχνουμε τα ξύλα κανέλας στον κρασοχυμό μας και θρυμματίζουμε τη ρίζα τζίντζερ πάνω στα μήλα μας. 
 
Φουρνίζουμε το ταψί και αφήνουμε τα μήλα να ψηθούν για 45 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις (πάνω – κάτω).Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο λιώνουμε κουβερτούρα σε μπέν μαρί, και περιχύνουμε τα μήλα, για το τέλος τα πασπαλίζουμε με νυφάδες αμύγδαλου. 
 
Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
 
Καλή σας επιτυχία!
 
 
MykonosDaily.gr σε συνεργασία με το proionta-tis-fysis.com