Επίσκεψη κυβερνήτη αμερικανικού αντιτορπιλικού πλοίου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Επίσκεψη κυβερνήτη αμερικανικού αντιτορπιλικού πλοίου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 

 

 
Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης  ο κυβερνήτης  του αμερικανικού  αντιτορπιλικού  USS Ross DDG – 71,  κλάσης Arleigh Burke, αντιπλοίαρχος κ. Todd H. Gorman και ο Αμυντικός Ακόλουθος Άμυνας των ΗΠΑ στην Ελλάδα πλοίαρχος κ. Robert H. Palm.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κυβερνήτης κ. Gorman εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την παραμονή του πολεμικού πλοίου στη Ρόδο μέχρι και την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, δεδομένου ότι η πόλη της Ρόδου είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο 280μελές πλήρωμά του.
 
Οι συνομιλίες έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, διαπιστώθηκε μάλιστα η εξαιρετική γνώση της ελληνικής γλώσσας από την Αμυντικό Ακόλουθο Άμυνας πλοίαρχο κ. Robert H. Palm, ενώ ο κυβερνήτης αντιπλοίαρχος κ. Todd H.Gorman έδειξε να γνωρίζει, λόγω καταγωγής του από τη Φλόριδα, την πολιτική διαδρομή του εκ Καλύμνου καταγόμενου Γερουσιαστή κ. Μπιλιράκη, όπως και του γιού του, ο οποίος είναι μέλος του Οίκου των Αντιπροσώπων. 
 
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων μεταξύ του κυβερνήτη του αμερικανικού πλοίου και του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου.