Φιλέτα μοσχαρίσια με εστραγκόν

Φιλέτα μοσχαρίσια με εστραγκόν

 

 

Ένα βότανο με ιδιαίτερο άρωμα ερχόμενο από την Ανατολική Ευρώπη το λεγόμενο εστραγκόν ή αλλιώς artemisia dracunculus χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική. Η γεύση του θυμίζει ελαφρά αυτή του γλυκάνισου. Είναι εξαιρετικός συνοδός σε διάφορες γαστρονομικές επιλογές όπως στις σαλάτες, τις σούπες, τις σάλτσες, ενώ ταιριάζει εξαιρετικά με το μοσχαρίσιο κρέας, καθώς ενδυναμώνει τη γεύση του. Ετοιμάστε φιλέτα μοσχαρίσια και χρησιμοποιήστε το εστραγκόν με μέτρο. Προσοχή! Προσθέστε το στο τέλος, γιατί το παρατεταμένο μαγείρεμά του πρόκειται να προσδώσει πικρή γεύση στο φαγητό σας.

Υλικά

6 φιλέτα μοσχαρίσια

3 κ.σ. ελαιόλαδο

50 γρ. βούτυρο

Εστραγκόν φρέσκο

½ ποτήρι λευκό κρασί ξηρό

1 ποτήρι ζωμός κρέατος

Πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση

    Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε με το βούτυρο και το λάδι για 4' από κάθε πλευρά.
    Αφαιρούμε τα φιλέτα και το λάδι και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρασί να βράσει μέχρι να μείνει το μισό.
    Προσθέτουμε τον ζωμό και τα αφήνουμε στη φωτιά για 5'.
    Βάζουμε τα φιλέτα και τα εστραγκόν.
    Σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε για 2 λεπτά. Αποφεύγουμε να πάρει βράση για να μην σκληρύνει το κρέας.

 

MykonosDaily.gr σε συνερασία με το http://www.flowmagazine.gr