Εξετάσεις στην Μύκονο για χαρισματικά παιδιά από το Κολλέγιο Ανατόλια και το Πανεπιστήμιο John Hopkins

Εξετάσεις στην Μύκονο για χαρισματικά παιδιά από το Κολλέγιο Ανατόλια και το Πανεπιστήμιο John Hopkins

 

 

 

 
To κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια είναι το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά και μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική δράση με άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη για τους νέους της χώρας αλλά και την ίδια την Ελλάδα. 
 
Πρόκειται για το αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας του Κολλεγίου Ανατόλια με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο John Hopkins και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που χρηματοδοτεί τη λειτουργία του Κέντρου και χορηγεί μεγάλο αριθμό υποτροφιών για το θερινό σχολείο. 
 
Για την συμμετοχή των μαθητών θα διεξαχθούν εξετάσεις, ξεκινώντας από την Αθήνα στις 22 Νοεμβρίου 2014 και στις πρωτεύουσες των Νομών. Για τη Μύκονο προγραμματίζονται εξετάσεις στις 24 & 25 Ιανουαρίου 2015.
 
Το Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρόχρονη ιστορία και προσφορά στην εκπαίδευση στην πρώην Οθωμανική αυτοκρατορία από το 1886 έως το 1922 και στην Ελλάδα από το 1924. 
 
Το Center for Talented Youth (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά) ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, επιτρέποντας στους πιο ικανούς και δραστήριους μικρούς μαθητές ηλικίας 7 – 17 ετών να ανακαλύψουν τις ακαδημαϊκές τους δυνατότητες, να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους και να γνωρίσουν μία κοινωνία σπουδαστών.
 
Στο CTY Greece προσεγγίζεται το θέμα από δύο πλευρές. Κατ’ αρχάς, εντοπίζονται ακαδημαϊκά ταλαντούχοι μαθητές με τη βοήθεια ειδικών εξετάσεων. Στη συνέχεια, αναπτύσσουν τα ταλέντα τους μέσω μαθημάτων που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο και είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και μεταμορφώνοντάς τους.